Kad će ponovno na teren? Planovi Zinedine Zidanea za Edena Hazarda

epa08762797 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane reacts during the UEFA Champions League group B soccer match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at Alfredo Di Stefano stadium in Madrid, Spain, 21 October 2020. EPA/JUANJO MARTIN

Belgijski reprezentativac i jedan od najrazvikanijih pojačanja Reala, ali i najvećih promašaja, u povijesti, Eden Hazard, se oporavio, ali od posljednje ozljede nije zaigrao ni minutu. Belgijanac je želio igrati protiv Eibara 20. prosinca, no trener Zidane Zidane ga je izostavio, a nije mu dao priliku ni protiv Granade. Belgijski nogometaš se nije čak ni zagrijavao, da je trener bio u pravu pokazuju rezultati, obje utakmice Kraljevski klub je dobio, izašao iz krize te se približio Atletico Madridu na samom vrhu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane navodno maksimalno pokušava ugoditi Hazardu kako bi bio fizički što spremniji, ali i psihički. Francuski stručnjak želi da belgijski reprezentativac dobije prostora za povratak u utakmici koja je manje zahtjevna, a sada je, s obzirom na ranije posrtaje, gotovo svaka takva za Real. Itekako zahtjevna.

Zidaneov plan je dati mu minute protiv Elchea, ali oprezno i dobro odmjereno. Bit će ga neobično vidjeti od početka, a ideja je da igra pola sata, kako bi postupno ubrzavao tempo. Ovog se puta želi izbjeći mogućnost pogreške kako se ne bi dogodilo sa nedovoljno spremnog igrača gurne u vatru. Drugim riječima, Zinedine Zidane je spreman čekati koliko god bude potrebno kako bi bio siguran da je Hazard spreman za napore koji slijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.