Kad će se doista vratiti talijanska Serie A?

Foto: fah

Talijanska nogometna liga želi nastavak sezone, koja je privremeno prekinuta u ožujku zbog pandemije koronavirusa, već 13. lipnja. Hoće li doista do toga doći s obzirom kako je Talijanski nogometni savez objavio da je službeni prekid svih natjecanja na snazi do 14. lipnja? Iako pandemija koronavirusa dolaskom sunčanih dana, većih temperatura, polako jenjava neki još uvijek sputavaju povratak normalnom načinu života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je objavljeno u ponedjeljak navečer Talijanski nogometni savez objašnjava kako je ova odluka u skladu s mjerama za borbu protiv pandemije, a koje je donijela talijanska vlada, koja se poput Macronove Francuske katastrofalno, posebno, na samom početku, suprotstavila pandemiji. Italija je duže vrijeme bila jedno od najvećih svjetskih žarišta pandemije.

Dakle, zabranjena su sva sportska natjecanja do 14. lipnja. Iz Saveza tvrde kako su odluku donijeli ”u očekivanju novije i poželjnije odluke kompetentnijih vlasti.” Drugim riječima, nije isključeno da se Serie A nastavi prema željama, dakle, 13. lipnja.

Kako smo već pisali prošli je tjedan Serie A je okupila 20 klubova prve lige te su objavili da žele, dakako, bez nazočnosti gledatelja, prvenstvo prekinuto prije skoro dva mjeseca nastaviti 13. lipnja. Otprilike u isto vrijeme trebala bi se nastaviti i Prva hrvatska nogometna liga, dakle, nogomet se polako, ali sigurno vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro bi se trebao održati i sastanak između talijanskog premijera Giuseppea Contea i čelnika Saveza te lige. Znanstveni i tehnički odbor koji talijansku vladu savjetuje, kako to smo vidjeli, kao što je vidio i cijeli svijet, trebao bi uskoro dati preporuku o novom sanitarnom protokolu za nogometni svijet. Nova bi verzija trebala biti manje stroga od one prve, prema njoj neće se više morati u kolektivnu karantenu ako se jedan nogometaš ili član stožera zarazi koronavirusom.

Podsjetimo također kako početkom lipnja i španjolska nogometna La Liga planira nastaviti sezonu, uskoro će se također znati i rasplet i datum nastavka sezone u Engleskoj, a u Njemačkoj su klubovi krenuli prošlog vikenda. Bundesliga je nastavljena vrlo uspješno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.