(VIDEO) Sjajan sparing Filipa Hrgovića i Wildera: ”Je li ovo meč budućnosti?”

Foto: Snimka zaslona

Britanski Sky Sports na društvenim mrežama je objavio snimku sparinga između najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića i Deontay Wildera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 27-godišnji Filip ima 10 pobjeda u jednako toliko borbi u elitnoj kategoriji, dok je Wilder godinama imao naslov svjetskog prvaka po WBC verziji u svojim rukama, izgubio ju je od Tyson Furyja u veljači, no, uskoro bi moglo doći do revanša.

”Ovo su neki kadrovi sa sparinga Deontaya Wildera i opasnog Hrvata Filipa Hrgovića. Je li ovo mogući matchup u budućnosti?”, pitaju se Britanci, koji su, kako smo već spomenuli, objavili snimku sparinga između Wildera i Hrgovića, koji je prije samo sedam godina bio u amaterskom sportu, u isto vrijeme Wilder je bio boksač u naletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je tada je ovaj dvojac imao prvi okršaj. Naime, sudjelovali su na pripremnom kampu britanskog Boksača Davida Hayea koji se pripremao za borbu protiv Tysona Furyja, a Sky Sports je nakon sedam godina objavio njihov fantastični sparing, prenosi portal 24 sata.

Haye  se nikada nije borio protiv Furyja upravo zbog Hrgovića. Naime, on je tijekom jednog sparinga slučajno udario Hrgovića po glavi i rasjekao mu čelo. Britanac je dobio sedam šavova i odgođen meč.

Samo dvije godine kasnije, Wilder je osvojio titulu svjetskog prvaka po verziji WBC pobjedom nad Stiverneom, a tri godine poslije Filip Hrgović je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Riju. Sada su obojica u profesionalnom boksu. Američki boksač je već godinama u vrhu i jedan od najboljih na svijetu, a od sjajnog Hrvata, koji u ring ulazi i pobjeđuje uz nezaboravni hit Marka Perkovića Thompsona, ”Geni kameni”,  tek se očekuje ono najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Wilder u karijeri ima nevjerojatnu statistiku od 42 pobjede i jednog poraza, a taj jedini poraz nanio mu je Tyson Fury prije tri mjeseca”, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.