Kakav nekorektan pritisak Rummeniggea na Niku Kovača: ‘Od njega očekujem Ligu prvaka, Bayern mora igrati spektakularno’

Foto: fah

Izvršni predsjednik Bayerna i legenda njemačkog nogometa, Karl Heinz Rummenigge, poslao je javnu poruku hrvatskom treneru na klupi njemačkog prvaka, Niki Kovaču, uoči početka nove sezone. Rummenigge je javnoporučio koji trofej najviše zanima Bavarce, međutim, jesu li čelnici Bayerna napravili sve da bi Bayern mogao konkurirati Barceloni, Liverpoolu, Realu, Manchester Cityju…?  Niko Kovač nije presretan dosadašnjim razvojem u prijelaznom roku. Pitanje je na koje Rummenigge nema pravi odgovor, mnogi tvrde da je Liverpool u ovom trenutku, kao aktualni prvak Europe, glavni favorit za novu euro krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rummenigge je stavio pred Kovača novi imperativ, kao da hrvatskom treneru nije bilo dosta imperativa prošle sezone kada je s Bayernom na kraju ipak uspio stići do duple krune, prvenstva i Kupa Njemačke. U Ligi prvaka ispali su od tada vidljivo kvalitetnijeg Liverpoola.

 Legendarni Rummenigge je u razgovoru za Sport1 ponovno ”pritisnuo” Kovača:

“Trener se treba prilagoditi kulturi kluba u koji dolazi, ne smije biti obrnuto. Svaki trener dakako ima svoje zamisli kako se igrač treba uklopiti u njegov sustav, ali u ovom klubu glavni je Bayernov sustav, koji uključuje spektakularan nogomet.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga legenda njemačkog nogometa otišla je korak dalje te se javno obratila bivšem hrvatskom izborniku:

Bayern je osvajao Ligu prvaka, igrao u finalu i redovno bio barem u polufinalu tog natjecanja.” Jasno je što znače ove riječi Rummeniggea, koji se, nažalost, nije tu zaustavio: “Pred Nikom Kovačem sada je važan zadatak da nastavi s tim uspjesima u skladu s postulatima kulture našeg kluba. Znamo da je u momčadi izvršena smjena generacija, ali mi moramo uspjeti i bez obzira na to.”

I na kraju da ne bi bilo zabune Rummenigge jasno poručuje Kovaču te ga podučava kao da je hrvatski trener početnik a ne već etablirani nogometni stručnjak europske klase:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvo, želimo osmu godinu zaredom biti prvaci Njemačke. Ali ovaj klub je prije svega gladan trofeja Lige prvaka, a trostruku krunu smo u 119 godina povijesti osvojili samo jednom, 2013. Bez obzira na to koliko to bilo teško, Liga prvaka i njemačka dupla kruna nam je cilj. Očekujem to od Nike Kovača.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.