Kakav ždrijeb za hrvatske klubove: Hajduku put do Europske lige otvoren, Rijeku čekaju teži izazovi…

Foto: fah

I dok se Osijek nesretno i nespretno, ponajprije zahvaljujući propustima u Gradskom vrtu, prerano oprostio od europskih nogometnih kupova Dinamo, Hajduk te Rijeka nastavljaju svoj europski put. Dokle? Vidjet ćemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hajduk i Rijeka tek idući tjedan trebaju odigrati prve utakmice 3. pretkola Europske lige, međutim, potencijalni protivnici hrvatskim protivnicima, ako prođu 3. pretkolo, već se znaju. Hajduk je puno bolje prošao od Rijeke koja bi u playoffu mogla naići i na teško premostivu prepreku.

Ako prođe treće pretkolo nogometaši Rijeke će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz sljedećih ogleda:

Pyunik (ARM) v Maccabi Tel-Aviv (IZR)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beşiktaş (TUR) v LASK (AUS)

Jagiellonia Białystok (POL) v Gent (BEL)

Sevilla (ŠPA) v Žalgiris Vilnius (LIT)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, koji je već krenuo u europske izazove te na početku sezone izbacio Slaviju, ako prođe FCSB igrat će protiv bolje momčadi sljedećih parova:

Apollon Limassol (CIP) v Dinamo Brest (BGR)

Hapoel Haifa (IZR) v Atalanta (TAL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ufa (RUS) v Progrès Niederkorn (LUX)

Slovan Bratislava (SLČ) v Rapid Wien (AUS)

Sudeći prema ždrijebu za Rijeku bi teška prepreka bili klubovi kao što je Sevilla ali i Bešiktaš Domagoja Vide. Bez obzira na to momčad Matjaža Keka pokazala je da može igrati i protiv puno jačih od sebe. Primjerice, prije nekoliko godina Riječani su na svom travnjaku odigrali sa Sevillom 2:2, dok je u gostima bilo tek 1:0 za renomiranu španjolsku momčad, za koju je ne tako davno igrao i Ivan Rakitić.

Spomenimo također kako je Rijeka izbjegla mogućnost da se u kvalifikacijama susretne s beogradskim Partizanom. Potencijalni protivnik Riječanima je i izraleski Maccabi Tel Aviv koji je izbacio Hajduk na Poljudu nakon izvođenja jedanaesteraca prije dvije godine. Postoji također mogućnost i da se Riječani susretnu s Gentom, za koji igra Franko Andrijašević te drugi golman hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je imao puno sreće te mu je praktički otvoren put do skupina Europske lige. Naime, jedina momčad koju Hajduk vjerojatno ne bi mogao proći je Atalanta iz Bergama, a koja je u prošlom kolu s 8:0 pregazila Sarajevo. Potencijalni protivnik Hajduka je i ciparski Apollon u kojem je njihov bivši napadač Anton Maglica te stari znanac Slovan koji ih je eliminirao prije tri godine, piše portal gol.com /hr.

Podsjetimo, utakmice playoffa igraju se 23. i 30. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.