Kako će izgledati Jakirovićev Dinamo protiv Sparte?

epa10808323 Dinamo Zagreb’s starting eleven pose for a group photo before the UEFA Champions League third qualifying round 2st leg soccer match between AEK Athens and Dinamo Zagreb, held at OPAP Arena in Athens, Greece, 19 August 2023. EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Nakon turbulentnog tjedna, Sergej Jakirović debitirat će na klupi Dinama u prvoj utakmici doigravanja za Europsku ligu protiv češke Sparte Prag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj se igra od 20 sati, a glavni sudac je Talijan Marco Guida.

U kratkom periodu novi trener Dinama rekao je da se najviše može napraviti s psihološke strane, posebice nakon šokantnog ispadanja u Ligi prvaka od AEK-a.

– Imali smo kvalitetan sastanak, popričao sam sa starijim igračima, uvjetno rečeno senatorima, ali i s mladima koji su u utorak dosta živnuli. Energija je ta koja će igrati glavnu ulogu. Moramo napraviti sve da budemo maksimalni u četvrtak. Puna je koncentracija na utakmici protiv Sparte. Nisam imao puno vremena, ali iskoristio sam sve dostupne informacije da saznamo sve o Sparti. Pričao sam s igračima, pripremit ćemo se, smatram da ćemo biti dobri i uloviti što bolji rezultat za uzvrat, kazao je Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će izgledati prvih 11?

Što se tiče sastava, najveća promjena će biti na golu jer je Dominik Livaković pred transferom u Fenerbahče, pa će između vratnica biti Ivan Nevistić.

U obrani će Josipa Šutala zamijeniti Dino Perić, a tamo će mu društvo praviti Stefan Ristovski te na bekovskim pozicijama Sadegh Moharrami i Bogdan Mihajličenko.

Josip Mišić i Robert Ljubičić bit će u srcu veznog reda, dok bi se u prvih 11 trebao vratiti Martin Baturina koji zbog bolesti nije počinjao dvoboje protiv AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz momčadi će tako ispasti Marko Bulat.

Na krilnim pozicijama bit će Dario Špikić i Luka Ivanušec, a u vrhu napada Bruno Petković.

Sparta je, poput Dinama, ispala u pretkolu Lige prvaka. Od nje je bolji bio danski Kopehangen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Transfermartku, najvrjedniji igrač Sparte je 24-godišnji veznjak Ladislav Krejči s pet milijuna eura, dok je ukupna vrijednost igrača 43.85 milijuna eura.

Za usporedbu, vrijednost momčadi Dinama iznosi 92.20 milijuna eura, a najvrjedniji je Martin Baturina s 15 milijuna eura.

Ipak, treba dodati da protiv Sparte neće igrati Livaković koji vrijedi 12 milijuna eura, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.