Kako će od ponedjeljka izgledati treninzi?

Foto: snimka zaslona

Vlada RH potvrdila je da će u prvoj fazi popuštanja mjera zaštite od koronavirusa biti dozvoljeno i treniranje pojedinih skupina sportaša. Od 27. travnja treninge u kontroliranim uvjetima moći će prakticirati vrhunski sportaši prve i druge kategorije i seniorske ekipe u najvišem stupnju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To ne znači da će svi moći početi trenirati bez drugih mjera i postupaka za koje je zadužen Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a koje će provoditi Stožer civilne zaštite u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport, kaže zamjenik državnog tajnika za šport, Krešimir Šamija, dodajući da će detaljnije informacije o organizaciji rada i potrebnim uvjetima sportaši i sportski djelatnici dobiti sutra ili prekosutra.

U tim će se uputama jasno propisati kriteriji koje će morati zadovoljiti prostori za treniranje, a detaljnije mjere odnosit će se i na prilagodbu oblika treninga. U problemu će tako ostati sportovi koji podrazumijevaju izravan kontakt.

– Kontakt će se morati izbjegavati, kao što će se u nogometu izbjegavati igra 11 na 11 ili u manjim skupinama. Nažalost, treninzi će se u svim spotovima još neko vrijeme morati prilagođavati propisanim mjerama. Također, vodit će se detaljna evidencija sportaša koji budu trenirali, kako bi se u neželjenom slučaju zaraze mogle poduzeti adekvatne mjere, istaknuo je Šamija, ponavljajući da će na ostala pitanja, poput mogućnosti grupnog rada s loptom i ostalim rekvizitima, odgovori biti jasniji nakon objave propisa HZJZ-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.