Kako igrati protiv Austrije? ”Ginuti od prve minute baš za svaku loptu, baciti se na glavu…”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u Beču od 18:15 protiv Austrije otvara drugi krug Europskog prvenstva.  Bit će to drugi puta da se Hrvatska ne velikim natjecanjima susreće s Austrijom, prvi se to puta dogodilo prije deset godina, također u drugom krugu, Hrvatska je pobijedila 26:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvu utakmicu očekuje izbornik Lino Červar?

”Bit će to jako teška utakmica. Austrijanci nisu nimalo naivni, imaju sjajnu prvu sedmorku, s odličnom vanjskom linijom. Možda nemaju igračku širinu, za razliku od nas, pa ćemo vidjeti kako će sve to izgledati. Bit će jako bitno da dečki ozbiljno pristupe utakmici, onako kao utakmici s Bjelorusijom”, kazao je u najavi utakmice hrvatski izbornik Lino Červar.

Na pitanje kakva je situacija s Marinom Marićem Červar ne može dati jednostavan odgovor, naime, situacija se popravlja, no, nije posve sigurno da će biti spreman do utakmice, ”Neću ga mijenjati sve dok ne budem sto posto siguran da ne može igrati. Tu je s nama Brozović koji će uskočiti bude li trebalo. To je igrač koji jednako dobro igra i u obrani i u napadu”, istaknuo je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali najbolji igrač austrijske reprezentacije i trenutno najbolji strijelac turnira, je igrač rođen u Tunisu, Nikola Bilyk. Kako ga zaustaviti večeras? Červar tvrdi ”dobrom obranom…” Dakako, sve polazi od obrane, a Hrvatska u dosadašnjem dijelu turnira igra obranu na solidnoj razini, uz oscilacije koje očito prate igru svih reprezentacija na Europskom prvenstvu. Marin Šego protiv Srbije branio je i nemoguće, takav nam golman treba u borbi za polufinale, nikada jedna reprezentacija nije osvajala medalje a da nije imala veliki doprinos golmana.

Dvoboj protiv domaćina turnira najavio je i naš najbolji igrač protiv Bjelorusije, Igor Karačić, koji jedva čeka da prva utakmica drugog kruga napokon počne. Naravno, i on očekuje veliku podršku navijača u Beču.

”Volio bih da što više naših navijača dođe u dvoranu. Oni su nam bili dobar vjetar u leđa u Grazu. Drugo, ne bih volio da se poskliznemo kao lani na Svjetskom prvenstvu u susretu s Brazilom. To nam je bila dobra škola. Moramo jako ozbiljno igrati od samog početka. Spremni smo i motivirani, a što se tiče domaćina, jasno je da su u euforiji, da razmišljaju o tome kako pobijediti i u četvrtoj utakmici u nizu. Ali, neće moći. Želim im sreću, ali ne protiv nas. Vidim da su počeli igrati obranu 5-1, koju će probati i protiv nas. Što se tiče naše obrane, prvi je zadatak zaustavljanje njihove vanjske linije, ali i igrače na crti”, kazao je Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karačić smatra kako će borbenost, ali i mudrost, večeras igrati važnu ulogu. Kako treba igrati protiv Austrijanaca u utakmicu koju su mnogi proglasili ključnom glede plasmana u polufinale?

”Treba ginuti od prve minute baš za svaku loptu, doslovno se bacati na glavu. Bitno je da nijedan igrač nije umoran i da svaki može još puno toga dati na ovom turniru”, rekao je Igor, koji je potvrdio kako se o drugoj utakmici, koja slijedi nakon Austrije, u ovom trenutku ne razmišlja. ”Doći će vrijeme za to…”, zaključio je hrvatski rukometni reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.