Kako je Zrinjski na hrvatski pogon uvjerljivo obranio titulu?

zrinjski
Foto: fah

U susjednoj Bosni i Hercegovini Zrinjski je također osigurao naslov prvaka četiri kola prije kraja prvenstva. Momčad iz Mostara na hrvatski pogon uvjerljivo je obranila titulu, a Krunoslav Rendulić osvojio prvi trofej u svojoj trenerskoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u studenom prošle godine naslijedio Sergeja Jakirovića, Krunoslav Rendulić od Zrinjskog je napravio još dominantniji i moćniji stroj. U 16 utakmica koliko je odigrao pod vodstvom Rendulića, Zrinjski je dobio 15 uz gol razliku 44:7. Četiri kola prije kraja već je osiguran novi, ukupno 8. naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a izboreno je i finale kupa.

– Drago mi je da smo uspjeli tako izdominirati ovo proljeće. Napravili smo veliki bodovnu razliku, a još nije gotovo. Obranili smo naslov prvaka, a drugi je osvajanje Kupa. Nadam se da ćemo i to uspjeti te tako ostvariti najveći uspjeh kluba, kaže trener Rendulić za HRT.

Osim Rendulića u Zrinjskom je velika hrvatska kolonija koju predvode Mario Ćuže koji je na posudbu stigao iz Dinama te bivši napadač Hajduka – Tomislav Kiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– O ligi mogu reći sve najbolje, rade se tereni, to je plus za ligu i može se gledati bolji nogomet, kaže Kiš.

– Hrvatska liga je bolja, ali podiže se i nivo ove lige, dodaje Ćuže.

A nivo lige dodatno će podignuti i novi hibridni travnjaci koji se postavljaju diljem Bosne i Hercegovine, pa tako i na stadionu pod Bijelim brijegom na kojem Rendulić još nije imao priliku voditi Zrinjski. Domaće utakmice Zrinjski u proljetnom dijelu sezone igra u Čitluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Praktički sve igramo u gostima, što je još jedan dokaz snage kluba, rekao je Rendulić.

Finale kupa Zrinjski igra 17. svibnja protiv gradskog rivala i branitelja naslova – Veleža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.