Kamenovan autobus s vukovarskim odbojkašicama: “Huliganski čin stavio u ‘sjenu’ odličan odbojkaški susret”

autobus
Foto: ŽOK Enna Vukovar Facebook

Policija je jučer oko 21.15 sati zaprimila dojavu o oštećenju autobusa na ugibalištu na Velom Vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je kako su nepoznati počinitelji kamenom pogodili autobus, vukovarskih registracijskih oznaka pri čemu su nastala oštećenja na dva stakla. Nitko nije ozlijeđen, a policija utvrđuje sve okolnosti događaja.

Foto: ŽOK Enna Vukovar Facebook

No, na meti vandala našao se autobus odbojkašica ŽOK Enna Vukovar, koje su sinoć u Puli igrale utakmicu s ekipom Veli Vrh, koju su izgubile 1:3 u setovima, piše Glas Istre.

“Ovo što vidite na fotkama u svijetu odbojke ne viđa se često – direktna posljedica nesportskog, huliganskog ponašanja navijača. Kamenjem razbijena stakla našeg autobusa pri povratku kući sa gostovanja. I prije nego nastavimo – nitko nije ozlijeđen, nije bilo ugodno, no sva šteta je srećom materijalna. A što se zapravo dogodilo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši vozači (odmah koristimo priliku zahvaliti na profesionalnosti, kao u uvijek, i u posebnim prilikama na visini zadatka) sjedili su na tribinama nedaleko od klinaca koji su se dogovarali da probaju ući u naš bus. Kad su to čuli vozači su se vratili do autobusa, no, nedugo nakon toga su i klinci stvarno došli i probali ući u autobus .

Kako su bili ljuti što su u tome spriječeni, u pokušaju provale, kad smo krenuli u prozorima su završila dva kamena.

Policija je pozvana i napravljen očevid, dalje je na njima, no, ostaje pitanje – što bi bilo da smo kojim slučajem pobijedili? U odbojci, u sportu generalno – ovome nema i ne smije biti mjesta!”, piše na Facebook stranici ženskog odbojkaškog kluba Enna Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Osuđujemo huligansko i razbojničko ponašanje’

O jučerašnjem incidentu, kad su u večernjim satima nakon utakmice vandali kamenovali autobus odbojkašica ŽOK Vukovar, o čemu smo već pisali, oglasile su se i odbojkašice Velog Vrha:

“U ime odbojkaškog kluba Veli Vrh izražavamo žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u našem gradu na Velom Vrhu nakon odbojkaške utakmice između OK Velog Vrha i ŽOK Enna Vukovar, gdje je autobus gostujuće ekipe na obližnjoj autobusnoj stanici nakon utakmice gađan kamenjem od strane pretpostavlja se “skupine mladića”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi kao klub, kod organizacije utakmica poduzimamo sve mjere da bi spriječili bilo kakve nerede, te je na utakmici uvijek angažirano i zaštitarsko društvo. Napominjemo kako do sad na mnogobrojnim odbojkaškim utakmicama na Velom Vrhu u ŠSD OŠ Veli Vrh nikada nije bilo sličnih situacija koje su već jučer navečer zgrozile ljubitelje odbojke i Upravu kluba.

Ovim putem osuđujemo huligansko i razbojničko ponašanje, te ćemo se dodatno potruditi da otkrijemo počinitelje i spriječimo da se to u budućnosti ne ponovi. Također, žalosno je što je takav huliganski čin stavio u “sjenu” odličan odbojkaški susret koji je popraćen velikim brojem ljubitelja odbojke i strastvenim navijanjem”, poručuju iz Uprave Odbojkaškog kluba Veli Vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.