Kamera snimala dok su igrači u svlačionici molili ‘Oče naš’: Pobunili se zbog zadiranja u privatnost

Foto: snimka zaslona

Organizator španjolskog nogometnog prvenstva La Liga ove sezone je televizijskim kućama dopustila snimanje nogometaša u svlačionici uoči početka utakmica, što nekima ne odgovara i smatraju to zadiranjem u privatnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljive scene stigle su s prvog kola prije utakmice Athletic Bilbaoa i Real Madrida, kad je kamera snimila baskijske igrače dok mole “Oče naš” uoči izlaska na travnjak stadiona San Mames.

Momčad Athletica već desetljećima ima običaj okupiti se u krug u svlačionici pa izmoliti “Oče naš” prije izlaska na travnjak. Već godinama molitvu predvodi kapetan momčadi. Neki se igrači bune protiv snimanja.

“Svlačionica na našem stadionu, ili bilo kojem drugom, je nešto osobno, nešto privatno. Mjesto samo za nas”, rekao je Unai Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U njoj se koncentriramo, imamo svoje rituale, govorimo osobne stvari ljudima u koje imamo povjerenja”, dodao je.

“Pomisliš tada i da je možda bolje drugačije staviti kostobran ili obuti kopačke, a ne onako kako običavaš ili voliš raditi”, rekao je Simon.

“I zašto bi svi morali znati kojem se svecu moliš? Mi igrači imamo razne običaje za koje ne želimo da se zna”, napomenuo je vratar .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.