Kako i kamo dalje? Alen Halilović na prekretnici dobio potporu Ivice Olića!

Foto: Snimka zaslona

Je li HSV bio dobar izbor za mladog hrvatskog reprezentativca, “budućeg Lea Messija”, Alena Halilovića, pitaju se i njemački mediji? Lako je, naravno, biti general poslije bitke, takvih je barem u Hrvatskoj na tisuće, no, pitanje je zapravo je li Alen imao izbora s obzirom na sve što se događalo u Barceloni, Sportingu te nakon što mu je propao angažman u Valenciji? Čini se da ipak nije, budući kako je odluku trebalo donijeti jako brzo, nova sezona tek što nije počela, a ponude nisu baš dolazile same od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV, nažalost, niz je primjera tome, poput Demirbaya, Taha, Öztunalija, Choupo-Motinga, je klub koji ne tolerira mlade igrače i za njih nema strpljenja, s Alenom se možda ipak trebalo čekati, slaže se s tim i bivši hrvatski reprezentativac, Ivica Olić.

Naime, Alen Halilović je odigrao tek 137 minuta u dresu HSV-a, niti jednu utakmicu nije igrao do kraja, iako je iz Barce stigao kao veliko pojačanje, ali i kao igrač koji treba vrijeme. Njegov je angažman koštao navodno pet milijuna eura te se od njega puno očekivalo, ne s vremenom nego odmah. Samo nekoliko mjeseci kasnije postalo je jasno da je za Halilovića najbolje potražiti novi klub a to, s obzirom na reputaciju iz HSV-a, očito neće biti lako.

U HSV-u se hrvatski reprezentativac nije uspio složiti s bivšim trenerom tog kluba Brunom Labbadijom, a ni s novim nije u najboljim odnosima, navodno je glavni problem karakter, kako Halilovića tako i trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alen Halilović, naravno, nije dobio pravu priliku na način da bi to bila prilika s nekoliko utakmica u nizu kako bi se vidjelo je li on doista taj ili su ipak svi pogriješili u procijeni kada su ga proglasili novim Messijem. Mladi igrači skloni su oscilacijama, posebno ako su izgubili vjeruju u vlastite mogućnosti, ali nisu izgubili mladenačku bahatost.

“Ako platiš mladog igrača pet milijuna eura i kažeš mu kako ćeš momčad graditi oko njega, onda je zaslužio barem deset utakmica u nizu. Ne smiješ ga svojim postupcima uništiti”, stao je u obranu mladog hrvatskog reprezentativca bivši Vatreni Ivica Olića, koji je ujedno i bivši napadač njemačkog HSV-a. Kluba pred kojim je važan dvoboj protiv Augsburga koju će Halilović ponovno pratiti s tribina.

Pred Halilovićem je, naravno, glavna odluka, ostati i početi iz početka, otići i ponovno se suočiti s rizikom neuspjeha i reputacijom konfliktne osobe? Kao novo, ili staro ovisno kako gledate, odredište Alena Halilovića spominje se Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.