Kane ima posebnu motivaciju za finale: Ne želim dozvoliti da nam se ono opet dogodi

epa11447918 Harry Kane (L) of England in action against against David Strelec of Slovakia (R) during the UEFA EURO 2024 Round of 16 soccer match between England and Slovakia, in Gelsenkirchen, Germany, 30 June 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Španjolska i Engleska u nedjelju će na Olimpijskom stadionu u Berlinu odlučiti o novom europskom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Osjećaj je drugačiji nego prije tri godine. Sad smo u drugačijem trenutku kao momčad, iza nas je puno više iskustva iz velikih utakmica. Pretpostavljam da je sada bilo manje proslava, možda i manje zadovoljstva zbog plasmana u finale jer je to sad postalo malo normalnije za nas – rekao je engleski izbornik Gareth Southgate.

– Donijeli bismo radost našoj naciji, a ja bih bio izuzetno ponosan na sve naše igrače i članove stručnog stožera – kazao je Southgate.

Engleski kapetan Harry Kane priznaje kako mu poraz u finalu Eura 2021. daje dodatnu motivaciju. Iako spada u svjetske klase, Kane nikad u karijeri nije osvojio niti jedan trofej, ni s klubom ni s reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon što ostaneš praznih ruku u finalu, u trbuhu definitivno imaš vatru i ne želiš dozvoliti da se to opet dogodi. Trofej bi nam značio sve. Osvajanje velikog natjecanja s reprezentacijom je vrhunac svačije profesionalne karijere. Svi u ovoj momčadi borimo se u istom smjeru, svi pokušavamo ostvariti isti cilj. Nema ega, bitno je samo to da netko napravi razliku – poručio je Kane.

Ako Španjolci odu do kraja, bit će prva reprezentacija koja je Euro osvajala četiri puta.

– Englezi su zasluženo došli do finala, na prošlom Euru su također stigli do finala i izgubili na jedanaesterce. Evo ih opet. Neki kažu da se popravljaju kako turnir odmiče, ali nikad nije lako doći do finala ovakvog turnira – Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Dinama dobio je priliku nakon ozljede Pedrija i zablistao u četvrtfinalu i polufinalu, jasno je da se od njega puno očekuje i večeras.

– Mnogi od igrača iz ove momčadi radili su s izbornikom De la Fuenteom i ranije, u mladim selekcijama. Imamo njegove nogometne ideje u našim glavama. Ovo je drugačija razina nogometa, ali njegove ideje i njegova veza s nama su isti – objasnio je Olmo, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.