Kapetan: Andro Bušlje: ‘Moramo se okrenuti utakmici za broncu i tu pobijediti jer svaka medalja na velikom natjecanju je uspjeh’

epa04865383 Andro Buslje (L) of Croatia vies for the ball with Gustavo Guimaraes of Brazil during the men's Water Polo preliminary round match between Croatia and Brazil for the FINA Swimming World Championships 2015 in Kazan, Russia, 29 July 2015. EPA/ANATOLY MALTSEV

Izbornik hrvatske muške vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon 5-6 poraza od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gwangjuu izjavio je kako je njegova momčad imala loš dan, a kako će analizom utakmice sa svojim suradnicima pokušati otkriti zašto je do njega došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Španjolci nas ničime nisu iznenadili, možda je ovo bio samo jedan loš dan, ali moramo napraviti analizu kako bismo vidjeli zašto nam se ovo dogodilo. Sada se moramo ‘dignuti’ i uzeti medalju. Ne možemo uvijek biti prvi”, rekao je Tucak koji je posebno bio razočaran igrom u napadu svoje momčadi.

“Imali smo izrađene akcije, igrače koji su bili sami na šutu, ali svi ti šutovi su išli ravno golmanu u prsa. Ponekad treba pružiti ruku protivniku i priznati da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja, a ja sam na svoje igrače ponosan, kako nakon pobjede tako i nakon poraza”.

I kapetan reprezentacije Andro Bušlje slaže se s izbornikom.
“Mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu na ovom turniru i to onda kada je najviše trebalo. Nažalost nismo uzeli ‘vizu’ za Tokio, to ćemo morati uraditi na nekom od kvalifikacijskih turnira, ali sada se moramo okrenuti utakmici za broncu i tu pobijediti jer svaka medalja na velikom natjecanju je uspjeh”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska porazom od Španjolske nije uspjela obraniti zlato osvojeno prije dvije godine u Budimpešti, a u subotu će od 10 sati u susretu za broncu igrati protiv Mađarske koja je izgubila u drugom polufinalu od Italije sa 10-12. Hrvatska će pokušati produžiti niz osvajanja medalja na svjetskim prvenstava na sedam. Niz je počeo zlatom u Melbourneu 2007., uslijedile su tri bronce 2009. u Rimu, 2011. u Šangaju i 2013. u Barceloni, srebro 2015. u Kazanu i zlato 2017. u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.