Karate: Ana Lenard prvakinja Europe

Hrvatska reprezentativka Ana Lenard osvojila je danas u finskom Tampereu naslov prvakinje Europe u karateu u kategoriji do 61 kg nakon što je u finalnom dvoboju sa 3-1 pobijedila Sanju Cvrkotu iz Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lenard je odlično otvorila završni dvoboj u Tampere Areni i povela protiv srpske predstavnice sa 3-0. Uporna Cvrkuta osvojila je bod i smanjila rezultat, ali je u uzbudljivoj završnici 23-godišnja Samoborka uspjela sačuvati prednost pa je veliko hrvatsko slavlje, zbog osvajanja prog zlatnog odličja u Tampereu, moglo početi.

Plasman u finale Ana Lenard izborila je još u četvrtak u eliminacijskom dijelu natjecanja u kojem je najprije pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Sadovskaju 2-0, a istim rezultatom slavila je i protiv Norvežanke Marije Roll. U neizvjesnom četvrtfinalnom susretu bila je uspješnija i od Marije Sušac iz Bosne i Hercegovine rezultatom 1-0, da bi u polufinalu sa 2-1 svladala Ukrajinku Anitu Seroginu.

Ana Lenard osvojila je prvu zlatnu i drugu medalju za Hrvatsku na 49. EP-u u Finskoj, jer je jutros do brončanog odličja u kategoriji do 68 kg došla Ivona Tubić svladavši još jednu predstavnicu Srbije Ivanu Čomagić sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelena Kovačević i Ana-Marija Bujas-Čelan nisu uspjele doći do pobjedničkih postolja jer je u susretu za brončanu medalju u kategoriji do 55 kg Francuskinja Emilie Thouy svladala Kovačević s 5-0, a u prvom dvoboju dana Finkinja Helena Kuusisto je u teškoj kategoriji preokrenula početno vodstvo Bujas-Čelan i pobijedila sa 7-1.

Ukupan broj hrvatskih odličja, na prvenstvu koje završava sutra i na kojem sudjeluje 480 natjecatelja iz 43 zemlje, mogao bi se povećati nakon poslijepodnevnog programa u kojem se naše djevojke u ekipnim nadmetanju bore za broncu protiv reprezentacije Švicarske.

Prvenstvo završava sutra kada će u borbama za brončana odličja nastupiti obje naše kate reprezentacije. Muška reprezentacija sastaje se s Portugalom, a protivnik ženskoj selekciji je Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.