Karate reprezentativke: Nisu previše vjerovali u nas, dokazale smo suprotno

Foto: snimka zaslona

U emisiji Sportske minute gostovale su hrvatske karate reprezentativke. One su u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora prolgašene najboljom ekipom u 2023.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojke su treći put za redom proglašene najboljima u izboru HOO-a.

Postale su europske doprvakinje te su bile treće na Svjetskom prvenstvu.

– Ova godina je bila jako izazovna za nas. Okrunili smo godinu s priznanjem HOO-a i sada idemo dalje, govori Sadea Bećirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što odlikuje karatistkinje jest zajedništvo.

– Određena nas energija vuče iz meča i meč. Pokazale smo da to sve funkcionira, ističe Lea Vukoja.

– Bitno je da smo tu jedna za drugu, ako jedna zakaže, druga onda izvuče situaciju. Mi smo to na Europskom i Svjetskom dokazale da možemo uvijek imati jedna drugu za pomoć i popeti se na postolje, ističe Bećirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mia Greta Zorko ističe da ih sve krasi velika želja za dokazivanjem i pobjedom.

– Sve smo poprilično mlade, a ljudi nisu previše vjerovali u nas. No, mi smo dokazale suprotno.

Lucija Lesjak kaže da cijeli život trenira karate, da je bilo teških trenutaka, a da nije nikada odustala iako je to htjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidimo svijeta, putujemo, upoznamo ljude. Karakteristike što se tiču sporta jest nešto što ti ostaje za kasnije u životu nakon karijere.

Što se tiče uvjeta za treniranje i rad, ističu sljedeće.

– Mi smo mala zemlja u odnosu na druge velesile poput Francuske ili Turske, no mi ih pobjeđujemo i nosimo se s njima bez problema. Navikle smo da smo skromne, ne tražimo puno, a dajemo puno, kaže Sadea Bećirović.

Od karatea se ne može živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako živiš u Zagrebu u stanu koji nije tvoj, od karatea ne možeš niti platiti stanarinu, govori Lucija Lesjak.

Karate kao sport nije uvršten u program Olimpijskih igara u Parizu.

– To nažalost ne zna nitko od nas sportaša. Karate je jedan predivan sport, među najsloženijim borilačkim sportovima. Je li tu neka politika u pitanju, zašto nas stalno odbacuju, to ne znamo. Stvarno je žalosno. Nemamo neki motiv za dalje, primjerice nećemo ići na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.