Karate: tri hrvatska zlata u Laškom

Na natjecanju Svjetske Premier karate lige u Laškom hrvatski reprezentativci osvojili su tri zlatne i jednu brončanu medalju, muška ekipa u neslužbenom dijelu natjecanja takodjer je osvojila 1. mjesto, a na taj način u konkurenciji 521 natjecatelja iz 40 zemalja Hrvatska je najuspješnija zemlja na natjecanju Svjetske lige ovoga vikenda u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu medalju osvojili su Ana Lenard (-61 kg) i Maša Martinović (+68 kg), obje na impresivan način bez izgubljenog boda. Do naslova je stigao i Andjelo Kvesić u teškoj kategoriji (+84 kg) i muška selekcija u momčadskom natjecanju,a Tina Marić osvajačica je bronce u kategoriji do 61 kg.

Ana Lenard u kategoriji do 61 kg na startu je eliminirala Madjaricu Renatu Vivien Gyorivanyi s 3-0. U nastavku mlada Samoborka slavila je protiv Ruskinje Nailye Gatauline s 2-0 i Alžirke Yasmine Benazzouk s 3-0. U polufinalu Lenard je pobijedila Slovakinju Miroslavu Kopunovu 2-0, a u finalu je bila bolja od Ukrajinke Anite Serogine s 1-0.

U istoj kategoriji Tina Marić osvojila je broncu dvjema pobjedama u repasažu protiv Makedonke Sare Simonoske 4-0 i Austrijanke Stephanie Kaup 5-0. Prije toga, Marić je slavila protiv Marije Sušac iz BiH i Crnogorke Jelene Maksimović s 1-0, a u četvrtfinalu uslijedio je poraz od Ukrajinke Anite Serogine istim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teškoj kategoriji (+68 kg) Maša Martinović do naslova je stigla s pet pobjeda. Najuvjerljiva bila je protiv Srpkinje Andrijane Vicovac 4-0, a u svakoj sljedećoj jedan osvojeni bod naše predstavnice bio je dovoljan za pobjedu. Do kraja Maša je slavila protiv Slovakinje Lenke Samulove, Bugarke Borislave Ganeve, Diellze Dragushe s Kosova, te u finalu protiv Crnogorke Dragane Konjević.

Zlatni je u teškoj kategoriji (+84 kg) u konkurenciji karatista bio Andjelo Kvesić. U 1. kolu pobijedio je Talijana Maycola Cucca 8-0, uvjerljiv i u nastavku, uspjesima protiv Ukrajinca Andrija Antoniuka 5-1 i Srbina Bogdana Trikoša 5-0. Kvesić se plasirao u finale sudačkim preglasavanjem u polufinalu protiv Sanjina Kalinića iz BiH, nakon što u borbi nije bilo bodova. U borbi za zlato svladao je Turčina Ziyu Yasara s 3-0.

Od ostalih naših najbliže odličju bila je Vlatka Kiuk, koja je u repasažu natjecanja u katama izgubila od predstavnice Hong Konga Tung Yee Yin s 4-1. Trenerica reprezentacije Hong Konga Vlatkina je sestra – Marijana Kiuk.
U neslužbenom dijelu natjecanja muška reprezentacija u borbama u sastavu Andjelo i Ivan Kvesić, Šurbek, Blažičević, Barac, Mrvičić i Živković osvojila je prvo mjesto pobjedama nad Madjarskom 3-1, Ukrajinom 3-2. Alžirom 3-0, te selekcijom BiH s 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće natjecanje Svjetske karate lige idućeg vikenda održava se u Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.