Karate: Anđelo Kvesić zlatni, Ivan Kvesić i Ema Sgardelli brončani u Antalyi

Foto: HKS

Hrvatski reprezentativac Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju na turniru Svjetske Premier karate lige u turskom gradu Antalyi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teškoj kategoriji (+84 kg) bio je prvi u kvalifikacijskoj skupini pobjedama nad Škotom Gregom Andersonom 6-0 i Gruzijcem Merabijem Galašvilijem 3-0. Na “senshu” ili prvi osvojeni bod eliminirao je Talijana Mattea Avanzinija (2-2) u četvrtfinalnom dvoboju, a u polufinalu bio je bolji i od predstavnika Curacaoa Roba Timmermansa 2-1.

U susretu za zlato Kvesić je uvjerljivo pobijedio Egipćanina Tareka Taha Mahmouda 7-3.

Do bronce je stigao Ivan Kvesić (-84 kg). U kvalifikacijskoj skupini osvojio je prvo mjesto s tri pobjede istim rezultatom – 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješan je bio protiv Nizozemca Briana Timmermansa, Talijana Andree Minardija i Gruzijca Luke Vasadzea. U četvrtfinalu je svladao i Turčina Ugura Aktaša 5-4. U polufinalu Ivan je minimalno izgubio od Egipćanina Youssefa Badawya 3-2, a u hrvatskom dvoboju za broncu uvjerljivo je bio bolji od kolege iz reprezentacije, Enesa Garibovića 6-0.

Brončanu medalju osvojila je i Ema Sgardelli (-50 kg). Četvrtfinale je također izborila prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini.

Prema “round-robin” sustavu izborila je pobjede protiv Turkinje Samine Yalcin 8-0 te Njemice Michelle-Sydney Ott 6-0, a remizirala je s još jednom turskom karatisticom Serap Arapoglu Ozcelik 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan bod bio je dovoljan za četvrtfinalni trijumf protiv Talijanke Erminie Perfetto. Venezuelanka Yorgelis Salazar ostvarila je polufinalnu pobjedu protiv naše predstavnice 6-1, ali je u susretu za broncu Ema bila uvjerljiva protiv Španjolke Mireie Oliveira Vizuete 5-0.

Od ostalih naših predstavnika Lea Vukoja Jakov Bunjevac bili su 2. u kvalifikacijskoj skupini, Jelena Pehar, Lucija Lesjak Mia Čačko u istom stupnju natjecanja zauzele su treće, a Sadea Bećirović četvrto mjesto.

Na turniru u Antalyi sudjelovalo je 360 natjecatelja iz 60 zemalja, a osvojena odličja potvrđuju vrlo dobru formu naše reprezentacije uoči EP-a, koji će se u svibnju održati u Zadru, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.