Europsko prvenstvo, karate: 24 hrvatska predstavnika u borbi za medalje

Foto: fah

Hrvatska karate reprezentacija stigla je na poprište 54. Europskog prvenstva u Guadalajaru, gradu 60-tak kilometara udaljenom od Madrida, koji će od četvrtka do nedjelje biti domaćin prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupit će dvadeset četvero hrvatskih predstavnika, a u Guadalajari će sudjelovati više od petsto natjecatelja iz 51 zemlje. Prva nadmetanja počinju u četvrtak prijepodne pojedinačnim katama, nastavlja se natjecanjima u borbama po kategorijama, a ukupno traju do nedjelje poslijepodne, kada su na rasporedu ekipna finala.

Hrvatska je od samostalnosti u karate sportu osvojila čak 78 seniorskih medalja na europskim prvenstvima.

Hrvatsku će na EP-u u muškim katama predstavljati Tomislav Stolar (Ipon) – pojedinačno, Ivan Ermenc (Princ) – ekipno, Nikola Solomun (Princ) – ekipno i Moreno Emanuelle Pinter (Princ) – ekipno, a u ženskim katama Vlatka Kiuk (Sljeme) – pojedinačno i ekipno, Sabina Petković (Sljeme) – ekipno
i Nika Jukić (Sljeme) – ekipno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškim borbama nastupit će Kristijan Lacković (Ipon) – 60 kg, Dino Povrženić (Karlovac 1969) – 67 kg, Ivan Martinac (Hercegovina Zagreb) -ekipno, Ivan Kvesić (Hercegovina Zagreb) – 84 kg i ekipno, Anđelo Kvesić (Hercegovina Zagreb) – + 84 kg i ekipno, Enes Garibović (Varaždin) – -75 kg i ekipno, Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac) – ekipno, Zvonimir Živković (Sokol) – ekipno i Stjepan Štimac (Stijena) – ekipno.

U ženskim borbama hrvatski aduti su Ines Grdenić (Velika Gorica) – 50 kg, Alessandra Hasani (Tad Rijeka) – 55 kg i ekipno, Ana Lenard (Samobor) – 61 kg i ekipno, Sadea Bećirović (Susedgrad) – 68 kg i ekipno, Ana Marija Bujas-Čelan (Student) – +68 kg i Lucija Lesjak (Hrvatski dragovoljac) – ekipno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.