Karlović ide po šesti naslov uoči 36. rođendana

Hrvatski tenisač 35-godišnji Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Delray Beachu nakon što je noćas u polufinalu pobijedio Francuza Adriana Mannarina sa 6-3, 6-4 poslije sat i 10 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je odlično servirao, pogodio je 17 aseva, te je sa po jednim “breakom” u svakom setu stigao do 13. finala u karijeri. Zasad ima pet naslova, a posljednji je osvojio u srpnju 2013. kada je slavio u Bogoti.

U finalu ga čeka deset godina mlađi Amerikanac Donald Young, 56. igrač na ATP listi, s kojim dosad nikad nije igrao. Young je u polufinalu svladao favoriziranog australskog Hrvata Bernarda Tomića sa 4-6, 6-4, 6-2. To mu je tek drugo finale u karijeri (2011. Bangkok) i još čeka prvi naslov.

“Uvijek sam volio igrati u Delray Beachu, jer živim blizu pa mi to odgovara. Što se tiče mog protivnika u finalu, moram reći da Young ove godine igra stvarno dobro, a prošli tjedan bio je u polufinalu Memphisa. Bit će to težak meč”, rekao je Karlović, koji će za šest dana proslaviti 36. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.