Kasparov stopostotan na simultanci u Sesvetama

Foto: fah

Bivši svjetski prvak i šahovski velemajstor Gari Kasparov odigrao je simultanku na 18 ploča u Gimnaziji Sesvete s ciljem promocije ove kraljevske igre i projekta Šah uz školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje šahovsko umijeće s legendarnim šahistom ukrstile su eminentne osobe iz javnog i političkog života Hrvatske te mladi šahisti iz Sesveta. Uživajući u svakom potezu izazivači su pokazali dostojanstven otpor i zavidno znanje, no na kraju sraz je završio očekivanim rezultatom 18-0 za Kasparova.
Uz ovu nezaboravnu partiju šaha, kojom su podržali hvalevrijedan projekt Šah uz školu, svi su se sudionici, među kojima su bili i Ivica Kostelić, Dario Šimić, Silvio Marić, Stjepan Balog, Željko Pervan, Mladen Bodalec, dr. Mislav Bastić, izaslanik predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić te pomoćnik ministra državne imovine Leon Žulj, još jednom podsjetili zašto toliko vole šah, što on za njih znači i koliku im radost donosi.

Da je šah više od igre godinama ističe i sam Kasparov. Upravo je njegova ideja i stav da šah kao disciplina pozitivno utječe na razvoj djece i mladih te njihovih kognitivnih sposobnosti bila primarni povod ovom druženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.