Katalonski Sport: ‘Sve dogovoreno, Xavi preuzima Barcelonu’

Foto: fah

Barcelonu će iz rezultatske krize pokušati izbaviti legendarni Xavi Hernandez (41), koji bi uskoro trebao postati novi trener umjesto nedavno otpuštenog Ronalda Koemana. Mnogi će i reći, bilo je i vrijeme za odlazak Nizozemca koji jednostavno s ovakvom Barcom nije imao nikakve šanse. Uz rezultatsku krizu katalonski, posrnuli div nalazi se i u financijskoj krizi, a što je još gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Xavi bi se uskoro trebao vratiti na Nou Camp, navodno je sve već dogovoreno, tako katalonski list Sport navodi kako je Xavi već priopćio igračima katarskog Al Sadda da napušta klub sljedećeg tjedna te da se vraća u Kataloniju. Ukratko, raskid ugovora s katarskim klubom je dogovoren, baš kao i svi uvjeti glede preuzimanja Barcelone te će Xavi postati novi trener kluba. Neće mu, dakako, biti lako.

Službene potvrde o povratku Xavija zasad ipak nema, no Sport tvrdi da je neće ni biti sve do 4. studenog, tek tada bi sve trebalo biti službeno.

Podsjetimo, Xavi je prve nogometne korake napravio u Barcelonu, a dres prve momčadi nosio je od 1998. do 2015. godine. Bivši kapetan Barce odigrao je ukupno 767 utakmica za klub. Pritom je, dakako, s Barcom osvojio sve što se osvojiti moglo, zabio je 85 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Xavi Hernández (@xavi)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije odlaska iz Barce igrao je u Al Saddu četiri sezone, a zatim je preuzeo vođenje prve momčadi, koja je igrala izrazito napadački nogomet, u dvije sezone sedam je trofeja uspio osvojiti.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.