Ključni izbori u Barceloni i nadanja Ronalda Koemana

epa08612983 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Realno je očekivati da trener Barcelone Ronald Koeman neće imati previše mogućnosti pojačati svoju momčad ovog siječnja, međutim, već na ljeto, dakle, za nekoliko mjeseci, Katalonci bi mogli dobiti dvojicu vrlo dobrih nogometaša potpuno besplatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nizozemski stručnjak smatra da će Barcelona potpuno besplatno dovesti dvojicu sjajnih nogometaša već za nekoliko mjeseci. Koeman želi u svojoj momčadi dvojicu reprezentativaca Nizozemske Memphisaa Depayja i Georginija Wijnalduma. Koliko je to realno vrijeme će pokazati. Međutim, Koeman vjeruje u takvu mogućnost s obzirom kako obojici nogometaša ističe ugovor s aktualnim klubovima. Depay sigurno neće ostati u Lyonu i očekuje se da će on put Barcelone, dok je Wijnaldum još uvijek u pregovorima oko novog ugovora s Liverpoolom.

Barcelona je, podsjetimo, završila sve glede dovođenja Erica Garcije iz Manchester Cityja, pa bi sastav katalonskog velikana u sljedećoj sezoni mogao izgledati posve drugačije. Očekuju se, dakle, brojne promjene u Barceloni, koji počinju već 24. siječnja kada će biti izabran novi predsjednik kluba, a sigurno će i od toga dosta ovisiti transfer politika kluba s Nou Campa.

Podsjetimo, predsjednički izbori u Barceloni su na rasporedu 24. siječnja, a favorit je Joan Laporta, koji je već vodio Barcelonu, a u njegovo vrijeme katalonski klub osvojio je sve što se moglo osvojiti. Laporta prije svega želi zadržati Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Leo je rekao da će pričekati kraj sezone kako bi donio odluku i to nam daje dovoljno vremena da iznesemo uvjerljiv prijedlog, koji će ga uvjeriti da ostane. S Leom imam vjerodostojnost, jer mi je i sam puno puta rekao da se ostvari sve što kažem. Zna da ću, ako nešto obećam, učiniti. Zbog toga ćemo Messiju dati nešto što neće moći odbiti”, poručio je Laporta.

Dakle, izbori u Barceloni su ključni, a pogotovo u kontekstu ostanka Lionela Messija, barem tako u svom podcastu tvrdi ugledni novinar Fabrizio Romano.

“Izbori u Barceloni će biti ključni. Leo Messi čeka da vidi tko će biti novi predsjednik i da vidi kakav će mu projekt biti ponuđen. Zatim će odlučiti što će napraviti sa karijerom”, rekao je Romano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je, dakle, samo na Lionelu Messiju, ali to ne znači da ona neće ovisiti o rezultatima predsjedničkih izbora u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.