Klopp ponosan, Pep kaže: Poslije Newcastlea mislio sam ‘gotovo je’, a prvaci smo

epa07565191 Manchester City manager Pep Guardiola is lifted by his players after the English Premier League match between Brighton and Hove Albion and Manchester City, Brighton, Britain, 12 May 2019. Manchester City won 4-1 and won the Premier League title. EPA/JAMES BOARDMAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka Engleske nakon što su u zadnjem kolu na gostovanju pobijedili Brighton & Hove Albion sa 4-1 i okončali prvenstvo s bodom više od Liverpoola koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton sa 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, mu je osiguravala obranu naslova, te ukupno šesti naslov prvaka.

“Napravili smo najviše što smo mogli, kad ti je izravni konkurent ovaj, ovako fantastični City onda je teško… Jako teško. Najprije se mi nismo mogli otresti njih, a onda se oni do zadnjeg kola nisu mogli otresti nas. Ali znate što smo napravili? Prošle smo sezone ima 25 bodova manje, a ove nam je naslov pobjegao za 1 bod. E, to je napredak! A prosjek godina nam je fantastičan. Moj Liverpool ide po naslov druge godine”, rekao je nakon utakmice Jürgen Klopp.

Pep Guardiola bio je presretan nakon ove pobjede, pa je rekao: “Ljudi govore da je ovo najuzbudljivija završnica u povijesti Premiershipa, a meni je sigurno, 100% i bez ikakve dvojbe bez konkurencije najteže osvojeni od svih 26 trofeja u karijeri. Livepoolu hvala, oni su nas gurali prema stvarno fantastičnom rezultatu: 14 pobjeda zaredom, 198 bodova u dvije sezone, dva naslova u dvije godine… Toliko sam sretan da vam to ne mogu ni opisati”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Frustrira me ono ispadanje iz Lige prvaka, a još nas čeka jedan trofej, FA Kup za koji ćemo morati biti bolji od odličnog Watforda. Osvojiti dva naslova zaredom u ovoj ligi u kojoj tako puno klubova troši tako puno novca… Nema lažne skromnosti: to je ogroman uspjeh i to je naš uspjeh. Ove sezone idemo po tri trofeja, a sljedeće: po treći naslov zaredom”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.