Kobešćak: Protiv Olympiakosa u Gružu još teže nego u Grčkoj

Foto: fah

Trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku uoči susreta Lige prvaka u srijedu protiv Olympiakosa kako nije zadovoljan trenutnim plasmanom su skupini i osvojenim brojem bodova te kako je potrebna pobjeda protiv grčkog prvaka kako bi se to promijenilo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobešćak je podsjetio na iskustvo iz prošlog kola u Pireju, kada je Jug poražen s 6-8.
“Čini mi se kako smo imali priliku dovući utakmicu u našu korist, kao i u svim utakmicama ove sezone u Ligi prvaka koje smo izgubili, no to nismo iskoristili. Nismo dovoljni zreli u ovoj sezoni za takve pothvate. A utakmica u Gružu bit će još teža nego u Ateni. Ovo je izazov za nas kako bismo se posložili i bili bolji nego prije”, rekao je Kobešćak, dodavši kako je dubrovački sastav nakon zimske stanke u uzlaznoj putanji.

“Nažalost, nismo nagradili sami sebe dobrim rezultatom u Pireju. Ni tamo nije bilo sve loše s naše strane, bilo je i dobrih stvari koje moramo nadograđivati dalje. Postavimo se mentalno drukčije prema svim tim izazovima. U ključnim trenucima utakmice smo u određenoj blokadi. Naknadnom analizom utakmice došao sam do saznanja kako smo imali devet izbačaja u nizu”, izjavio je Jugov trener, koji je 29 isključenja iz tog susreta nazvao ‘pretjerivanjem’.

Kapetan Juga CO Marko Bijač istaknuo je kako je momčad dobro fizički i psihički pripremljena za utakmicu.
“Očekujem iznimno tešku utakmicu. Olympiacos ima prostora za odigrati kvalitetnije nego u Pireju, no sigurno je kako će s naše strane biti potrebna dosta bolja igra. Ova utakmica ovisi o više stvari, prvenstveno o sudačkom kriteriju, kvaliteti obrane koju ćemo uspjeti odigrati. Igrali smo više puta s njima i to su bile fizički naporne utakmice. Takvu utakmicu očekujemo u srijedu”, smatra Bijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nadam se da ćemo drugi krug Lige prvaka otvoriti uspjehom. Potreban nam je kontinuitet igre kroz cijelu utakmicu kako bismo pobijedili jednog ovakvog protivnika”, mišljenja je Bijač.

Igrač Juga Xavi Garcia smatra kako ne može biti zadovoljni trenutnim stanjem, no momčad mora ostati pozitivna.
“Bit će teško. Svaka utakmica je važna, no ovu smatramo finalnom, kao i svaku iduću. Moramo se skoncentrirati i igrati jaku obranu. Bitno je da nam ne ‘pada’ igra i da držimo ritam cijelu utakmicu”, istaknuo je Garcia.

Utakmica vaterpolske Lige prvaka protiv Olympiakosa igra se u Dubrovniku na bazenu u Gružu u srijedu 7. veljače u 18.30 sati. U skupini B Lige prvaka Olympiacos je prvi, a Jug CO tek peti s 10 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.