Koga će Dalić izabrati kao alternativu Perišiću?

Rovinj, 20.06.2021 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu NK Rovinj u Rovinju pred utakmicu Europskog nogometnog prevenstva Grupe D protiv reprezentacije Škotske. Na slici izbornik Zlatko Dalic. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Velik udarac doživjela je hrvatska nogometna reprezentacija nakon pozitivnog testa Ivana Perišića, o kojemu je jučer kasno navečer javnost obavijestio Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omišanin je u 10-dnevnoj izolaciji, a izbornik Zlatko Dalić je na mukama uoči utakmice sa Španjolskom, jer Perišić je zabio izjednačujući gol Česima i treći gol Škotima, a protiv Škota je bio i asistent. Ukratko, uz Luku Modrića i Matea Kovačića je dosad bio najznačajniji hrvatski nogometaš na Euru.

Dalić sad mora odlučiti o alternativi, i to nakon što je vjerojatno već uigravao Perišića za Španjolce. S obzirom nas 10 dana izolacije Ivan je otpao za osminu finala, za eventualno četvrtfinale (2. srpanj), ali i polufinale (6. srpanj), što bi bio taman zadnji dan njegove izolacije.

Alternative na toj poziciji u momčadi su poznate, a vjerojatnije je da će izbornik pokušati izabrati igrača sličnih karakteristika nego u zadnji trenutak mijenjati način igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Rebić igra na tom mjestu u AC Milanu i to mu je puno prirodnija pozicija od one u vrhu napada na kojoj je krenuo u prva dva hrvatska nastupa.

Josip Brekalo je također igrač kojemu je to prirodno mjesto. Mogao bi ga zauzeti i Andrej Kramarić, a na njemu mogu zaigrati i Luka Ivanušec te Mislav Oršić.

Hrvatska reprezentacija danas u 10:35 ima let iz Pule u Kopenhagen, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.