Koliko će izbornik čekati Ivana Rakitića, u prvi sastav protiv Turske ulazi Marko Pjaca?

Foto. fah

Hrvatska nogometna reprezentacija dosta opušteno, efikasno, razigrano, na kraju rutinski, u Sisku je na velikoj proslavi Segeste slavljeniku čestitala s osam golova, primila je tek jedan. Dakle, bila je to pobjeda koju su svi očekivali, bila je to igra Vatrenih kakvu su svi očekivali, na kraju, navijača je bilo jako puno, baš kao što se očekivalo. Sve je prošlo u savršenom redu. Čeka se ponedjeljak, no, prije toga se čeka još nekoga – Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je zapravo idilično, osim spomenutog Ivana Rakitića, koji zbunjuje ponajprije sedmu silu.  Iako je izbornik Ante Čačić prije dvadesetak sati, možda nešto malo više, dao naslutiti, poprilično samouvjereno, da zvijezda Barcelone sigurno dolazi na okupljanje Vatrenih s dan ili dva zakašnjenja te da će sasvim sigurno biti u sastavu Vatrenih protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo još uvijek konkretnih vijesti nema. O kakvim se obiteljskim problemima radi ako se ne radi, a ne radi se, o novostima vezanim uz prijelazni rok, koji je, usput budi rečeno, završio, sve se okončalo tako da će Rakitić ostati u Barci koja će mu navodno uskoro ponuditi novi ugovor?

Konkretnih informacija nema, izbornik je zabrinut, navijači također, kreću prva pitanja. Jesu li ona opravdana? Svakako, iako se radi o privatnim razlozima reprezentacija nije privatna već javna stvar, navijači imaju pravo znati barem jednim dijelom što se događa te u kakvim je problemima jedna od dvije najveće zvijezde hrvatskog nogometa u ovom trenutku. Podsjetimo, Luka Modrić je kapetan Vatrenih, Ivan Rakitić dokapetan. Zašto se u medijima pojavila informacija da Rakitić neće doći, ako je on osobno odgovorne uvjeravao da će sigurno stići?

Izbornik Ante Čačić, pomalo frustriran situacijom oko Ivana Rakitića tvrdi da će zvijezda Barcelone igrati protiv Turske ako dođe u četvrtak, dakle danas. Što će biti ukoliko se Rakitić pojavi u petak, hoće li onda igrati, hoće li u tom slučaju izbornik poslati Rakitića odakle je došao i zahvaliti mu do neke nove utakmice, neke nove reprezentativne akcije? Teško, naime, ne bi bilo pametno odreći se usluga takvog igrača, koji je dužan neke odgovore, ako ne navijačima i hrvatskoj javnosti, onda barem izborniku. Nitko, ponovimo, ne tvrdi, barem zasad,  da njegovi razlozi nisu opravdani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu pojedini portali, više je to zapravo stvar nagađanja i pokušaja da se intuicijom donese neki zaključak, šanse da Rakitić ipak stigne otprilike su pola-pola. Naravno, izbornik nema pravo čekati, koga nema bez njega se mora i Čačić je dužan pripremiti momčad na sve solucije, bez obzira koliko možda bilo teško igrati jednu utakmicu, na startu kvalifikacija, bez ponajboljeg igrača. Hrvatska svakako ima igrača u pričuvi koji mogu zamijeniti Rakitića. Pitanje je samo koliko će se čekati, navodno je danas zadnji rok. Zanimljivo da čak ni Ante Čačić nije siguran o čemu se konkretno radi, on ima neke informacije kao izborink, no, one nisu potpune, bez obzira koliko će možda tvrditi suprotno.

Svoju priliku na utakmici protiv Turske mogao bi i to od prve minute dobiti Marko Pjaca, posebno ako se izjalovi dolazak Ivana Rakitića. Naravno, Rakitić i Pjaca različiti su tipovi igrača, međutim, laganim premještanjem u momčadi Rakitića bi mijenjao netko poput Brozovića, Badelja, Kovačića…, dok bi Pjaca dobio priliku biti malo bliže protivničkom golu, a tu je, što sam tvrdi, najopasniji.

Podsjetimo, utakmica s Turskom u sklopu kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji igra se u ponedjeljak 5. rujna na praznom Maksimiru od 20:45. Praznom, naravno, zbog novih Uefinih sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.