Koliko je Dinamo zaradio prolaskom Legije?

Zagreb,4.08.2021. - Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka: Dinamo - Legia .Na slici Lovro Majer,Dinamo.foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Dinamo je pobjedom kod Legije (1:0) u trećem pretkolu Lige prvaka izborio play-off LP, ali i mjesto u grupnoj fazi Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ispadne u zadnjem krugu doigravanja za Ligu prvaka zajamčena mu je skupina EL-a.

Prolaskom prvog pretkola LP-a Dinamo je zaradio 280 tisuća eura, dok je uspjehom u drugom pretkolu dobio još 380 tisuća eura – ukupno 660 tisuća eura.

Tu su i 3,63 milijuna eura koji su mu zajamčeni sve i da u play-offu Lige prvaka ispadne od moldavskog Sheriffa.Dinamo je tako zaradio najmanje 4,3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali UEFA ima i doatne premije. ajslabije rangirana momčad Europa lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4.224 milijuna eura).

Kad je Liga prvaka u pitanju, tu su neupitno najveće cifre. Nagrada za plasman u skupinu svakom klubu iznosi 15,25 milijuna eura, a najslabije rangirana momčad će dobiti dodatnih 1.137 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36.38 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.