Kolo odluke u Španjolskoj i triler završnica: Barcelona protiv Atletica, Sevilla protiv Reala

Foto: fah

Nogometaši Barcelone i Atletico Madrida danas igraju jednu od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela španjolskog prvenstva. Naime, izravna je to borba za naslov prvaka i to u samoj završnici prvenstva. Radi se o derbiju 35. kola španjolske lige četiri kola prije kraja. Za naslov gotovo ravnopravnu borbu vode Atletico, Real i Barcelona, s time da je Atletico ipak u laganoj bodovnoj prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je trenutno prvi sa 76 bodova i ima dva boda više u odnosu na Real Madrid i Barcelonu. Dakle, Barca mora pobijediti, i remi bi bio loš za momčad Ronalda Koemana. U slučaju pobjede Atletica momčad Diega Simeonea stigla bi na korak do naslova.

Barcelona se, dakle, našla pred imperativom pobjede, a moraju se nadati kiksu Reala, koji je ipak u prednosti ispred Barce bez obzira na isti broj bodova, Kraljevi imaju bolji međusobni omjer. Zbog tiga se večeras može očekivati žestoka borba između Barce i Atletica, Koemanove Barce koja je toliko prilika ove sezone imala, a toliko ih je promašila, već su praktički mogli biti prvaci da nisu imali nekoliko nevjerojatnih posrtaja.

Koliko je završnica zanimljiva pokazuje i činjenica da već sutra jaka Sevilla, s Ivanom Rakitićem, dočekuje Real Madrid, sve do prošlog kola Sevilla je bila u ravnopravnopravnoj borbi za naslov s ostalim konkurentima, Atleticom, Realom i Barcelonom, a onda su nenadano poraženi. No kako bilo da bilo ovo bi kolo moglo biti odlučujuće u španjolskoj ligi, iako će do kraja svaki bod biti zlata vrijedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji već su objavili vjerojatne sastave za današnji okršaj Barcelone i Atletico Madrida te svi uglavnom predviđaju iste početne postave. Ronald Koeman ne odustaje od formacije koju forsira već mjesecima, na teren će i Simeone poslati svoje najjače adute te se nada da bi prvi puta u trenerskoj karijeri, u La Ligi, mogao slaviti na Nou Campu.

Utakmica bi mogla biti zanimljiva i po činjenici da će na Nou Campu zaigrati Luis Suarez, ali ovog puta ne u dresu Barcelone, već će biti na suprotnoj strani i najveća napast po gol katalonskog kluba. Iz Barcelone ga je prošlog ljeta gotovo doslovce potjerao Koeman, prilika za sportsku osvetu je tu…

Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Pique, Lenglet, Dest (Mingueza), Jordi Alba, Busquets, De Jond, Pedri, Griezmann, Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico Madrid: Oblak, Savić, Gimenez, Hermoso, Trippier, Carrasco, Kondogbia, Koke, Lemar, Llorente, Luis Suarez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.