Kontroverzna odluka Novaka Đokovića: Je li srpski tenisač znao nešto više?

Foto: fah

Srpski tenisač i prvi tenisač svijeta u ovom trenutku, Novak Đoković, posljednjih je tjedana u svom elementu. Od podrške ”bratskom narodu” u Crnoj Gori do nekoliko savjeta koje je podijelio za jedan srpski medij kako se boriti protiv pandemije koronavirusa, protiv koje se posljednjih tjedana bori više ili manje cijeli svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, s obzirom da se radi ipak o prvom tenisaču svijeta svaki potez Novaka Đokovića pod posebnim je povećalom, ipak njegove riječi imaju određeni težinu budući da je prenose svi vodeći svjetski mediji, i to ne samo oni koji se bave sportom.  Naime, uslijed odluke Novaka Đokovića da napusti SAD posljednjim letom prije odluke o obustavi letova mnogi se pitaju je li Đoković zapravo znao nešto više.

WhatsApp grupa koju imaju tenisači na aplikaciji za komunikaciju učinila je da se mnogi od njih zbliže, ali i da se točno zna tko kakvim informacijama raspolaže.

Tako je japanski tenisač, Taro Daniel, sve komentirao, a onda je i američki tenisač, Taylor Fritz iznio neke nove detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razgovarali smo na ogromnoj WhatsApp grupi koju imamo. Mnogi od tenisača iz Savjeta igrača su se pridružili grupi i objasnili koja je bila njihova ideja, pitali su nas kakvo je naše mišljenje glede toga”,  započeo je Taylor Fritz u intervjuu za Tennis Chanell.  Nakon čega je objasnio detaljnije kako je tekao sam proces donošenja odluke:

”Mnogi su objasnili kako je putovanje na određena mjesta opasno, pa čak i bez navijača. Ako je igrač zaražen on je prisiljen prestati jer bi mogao zaraziti i ostale. Mi smo svi zdravi i nismo ni u kakvom riziku, no, imali smo kontakt s drugim ljudima koji možda imaju veći zdravstveni rizik. Taj ciklus nije svuda isti”, kazao je Fritz.

Podsjetimo, neki tenisači, poput već spomenutog Japanca Tara Daniela, žalili su se da nisu bili dovoljno informirani ili da su mogli glasovati o cijeloj stvari, dok je Fritz objasnio kako nisu svi bili dio razgovora. Naime, 22-godišnji američki tenisač je otkrio kako je Novak Đoković predsjednik Savjeta igrača te da je donio odluku za njegovu karijeru i prije glasovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razgovori na ovoj aplikaciji za komunikaciju imaju neke različite igrače. Stvorena je prije godinu i pol dana. Novak Đoković je napustio Sjedinjene Američke Države prije nego što je odluka donijeta na osnovu dokaza.  On je donio osobnu odluku prije što je službeno tijelo donijelo. Nije želio igrati. Ne znam je li odluka donesena jednoglasno, no, Savjet igrača poštuje sve igrače i puno ih je željelo prestati igrati”, zaključio je američki tenisač Taylor Fritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.