Kopić: Petković je pokazao da je na pravom putu

kopić
Foto: fah

Dinamo je u jubilarnoj 1000. utakmici u Prvoj HNL slavio protiv Šibenika 3:0. Pogotke su postigli Petar Bočkaj, Bruno Petković i Martin Baturina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su to prvi golovi za Bočkaja i Baturinu u službenim utakmica za maksimirski klub, a Dinamo se ovom pobjedom ponovno vratio na vrh ljestvice.

– Jasno je da sam sretan sa svime ovime, odigrali smo jako dobru utakmicu od prve do zadnje minute, kontrolirali smo igru, posjed, imali velik broj prilika. Šibeniku nismo dopustili praktički ništa, zabili smo ta tri gola, imali još par situacija gdje smo mogli postići još koji pogodak. Kad podvučem crtu, moram biti zadovoljan. Bilo nam je bitno da s pravim gardom uđemo u utakmicu i to okrunimo kvalitetnom igrom i dobrim rezultatom, rekao je trener Željko Kopić.

Koliko god je Dinamo oslabljen izostankom ozlijeđenih Arijana Ademija i Luke Ivanušeca, jednih od nositelja cijele momčadi, sjajno su reagirali igrači koji su ih nadomjestiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– I Ivanušec i Ademi su nositelji kvalitete u našoj momčad, tu uopće nema spora, ali sretan sam zbog onih koji su sad igrali i nadomjestili ih. Bez koga nema, bez njega moramo. To je prilika za igrače koji bi imali manju minutažu da su nam Ademi i Ivanušec na raspolaganju. Dobili su priliku nametnuti se i mogu reći da su je iskoristili. To je sjajno za sve nas.

Bruno Petković dobio je pljesak i prije nego je postigao pogodak.

– Moram naglasiti da je Petković u prošlom razdoblju bio pod opravdanim kritikama. Svi od njega jako puno očekujemo, i klub i momčad i ja kao trener, navijači… Ali, cijelo vrijeme sam kod njega vidio želju, motiv, vidio da se trudi biti bolji. Nije to zgledalo dobro, ali iz utakmice u utakmicu se vidjela tendencija rasta. U ovom je dvoboju odigrao dobro, a može on i puno bolje, njegovi su kapaciteti ogromni. Pokazao je da je na pravom putu i tako treba nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drago mi je što smo pobijedili, uzeli tri boda i vratili na prvo mjesto. Došla je napokon jedna lopta, uvijek utrčavam, jako sam sretan zbog gola. Uvije dajemo sve od sebe. Morali smo se vratiti nakon poraza, mislim da je cijela ekipa dobro reagirala, rekao je Bočkaj.

– Prvo zahvala svim navijačima što su došli, a zatim treneru što mi je dao priliku. U početku nismo najbolje ušli u utakmicu, ali smo se kasnije posložili i dominirali smo. Ova pobjeda nas je definitivno digla, u Split idemo po pobjedu i na kraju osvojenom prvenstvu, dodao je Baturina, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.