Korona kriza srušila je transfere nogometaša: Ivan Rakitić ipak neće u Sevillu?

Foto: fah

Kako smo već pisali hrvatski reprezentativac i član Barcelone, Ivan Rakitić, izrazio je želju da se vrati u Sevillu, odakle je prije šest godina stigao na Camp Nou.  Koliko je takav razvoj situacije realan s obzirom na krizu koja je uzrokovana pandemijom koronavirusa s obzirom da su drastično pale cijene nogometašima? Kako sada stvari stoje od Rakitićevog povratka u Sevillu neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju španjolskih medija Sevilla iz već spomenutih razloga, dakle, zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, neće imati novaca kako bi vratila u svoje redove bivšeg kapetana, Ivana Rakitića. Hrvatski nogometaš je ove sezone nakon pet godina izgubio standardno mjesto u sastavu Barcelone te posve razumljivo zbog toga nije pretjerano sretan. Sve se više kroz medije počelo provlačiti pitanje ostanka Rakitića u Barceloni, spominjali su se brojni klubovi u kontekstu odlaska hrvatskog nogometaša, pa tako i Sevilla, no, sportski direktor spomenutog kluba, Monchi, bio je u izjavi za Muchodeporte vrlo jasan:

“Između Rakitića i Seville nema apsolutno ništa”, kazao je Monchi te je to i obrazložio:

“Ono što se događa u Barceloni nema nikakve veze sa Sevillom. Mi smo prijatelji, ali razgovarali smo samo o obiteljskim stvarima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i mnogi drugi tako i Monchi smatra da će nogometno tržište s obzirom na korona krizu biti potpuno drugačije nego ranije, past će, i već su počeli padati, i prihodi klubova.

“Ako prihodi klubova padnu, to će primijetiti i nogometno tržište. Morat ćemo se prilagoditi novim okolnostima”, poručio je Monchi.

Podsjetimo, veznjak hrvatske nogometne reprezentacije dres Seville je nosio tri godine, od 2011. do 2014. godine, a 2014. osvojio je sa Sevillom i Europsku ligu, što je Raketi i otvorilo put prema Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.