Koronavirus prijeti Europskom nogometnom prvenstvu: Novi zaraženi kod Španjolaca, u problemima i Švedska

Zagreb, 15.11.2018 - Utakmica 3. kola elitne A skupine Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Španjolske. Na slici Ivan Perišić, Sergio Ramos, Sergi Roberto. foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Dolazi ljeto, a s njegovim se dolaskom navodno diljem Europe popravlja situacija s pandemijom koronavirusa, koja ima velikog utjecaja na sport, pa tako i na nogomet. Za dva dana počinje Europsko nogometno prvenstvo, reprezentacije imaju dosta problema s igračima koji su pozitivni na Covid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, u problemima su i Španjolci, prije nekoliko dana veznjak Barcelone Sergio Busquets bio je pozitivan na PCR testu,  nakon čega se u španjolsku reprezentaciju uvukao nemir, pojavio se strah da je igrač Barce zarazio još nekog suigrača iz reprezentacije, da je strah bio opravdan dokazuje činjenica da su Španjolci  pet dana uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu protiv Švedske ostali bez još jednog igrača.

Naime, stoper Furije Diego Llorente pozitivan je nakon novog PCR testa, kao i jedan član stožera reprezentacije. Kako pišu španjolski mediji događa se upravo ono čega su se najviše pribojavali te sumnjaju da bi kod novih testiranja moglo biti još pozitivnih. Podsjetimo, do prve utakmice Španjolaca na Euru nije ostalo jako puno vremena, a njihova je reprezentacija ostala na samo 22 nogometaša, koji odvojeno i treniraju te se nalaze u izolaciji.

Kako piše portal gol.dnevnik.hr izbornik Španjolske na udaru je kritika jer je pozvao svega 24 umjesto 26 igrača, ali su četvorica – Brais Méndez, Rodrigo Moreno, Fornals i Carlos Soler – vraćeni s odmora i stavljeni u neku vrstu karantene kako bi mogli uskočiti na Euro ako bude bilo potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima, ako budu trojica zaraženih u jednoj reprezentaciji, to će se smatrati ”nekontroliranim širenjem zaraze” i Španjolci će biti stavljeni u tešku poziciju.

Nakon što je madridski As prije nekoliko dana pustio informaciju kako Šveđani navodno traže da Španjolci odrade desetodnevnu izolaciju, iako je u tom terminu i njihova međusobna utakmica, na posljednjem su testiranju i oni imali pozitivnog igrača. Radi se o zvijezdi Juventusa Dejanu Kuluševskom, koji će propustiti prvu utakmicu protiv Španjolske.

“Jutros je Dejan Kuluševski obavijestio liječničku ekipu da ima simptome prehlade. Odmah je testiran i test je bio pozitivan”, objavio je liječnik švedske reprezentacije Anders Valentin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dejan je od tada u izolaciji od ostatka reprezentacije i nije otputovao s njom u Göteborg”, dodao je Valentin.

Ministar sporta Jose Manuel Rodriguez Uribes rekao je u utorak da će svi igrači biti cijepljeni u srijedu.

Glede hrvatskih nogometaša oni su se u kampu u Rovinju cijepili jednom dozom, uključujući još uvijek nedovoljno oporavljenog Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.