Foto: fah

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojila je žalbu GNK Dinama na odluku Disciplinskog suca MAXtv Prve lige kojom je izrečena kazna igraču Dinama El Arabiju Hilalu Soudaniju, koji će tako moći igrati u derbiju protiv Hajduka u subotu na Maksimiru, a o svemu očitovao se Hajduk u priopćenju koje prenosimo u cjelosti.

Nakon današnje, nažalost, očekivane odluke Komisije za žalbu u “slučaju Soudani”, HNK Hajduk je poslao dopis HNS-u i svim klubovima Prve HNL sa zahtjevom za hitnim sastankom na kojem će se konačno raspraviti ovo neodrživo stanje u hrvatskom nogometu. Imamo spremne zahtjeve od kojih nećemo odustati, dok se ovaj teatar apsurda ne prekine. Apeliram i na ostale klubove da se priključe ovoj inicijativi jer ovo nije prvi put da su naknadna pamet, upitne odluke i maćehinski odnos naštetili hrvatskom nogometu, izjavio je danas predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos.

Od hrvatske samostalnosti Komisija za žalbe nije se sastala ovako brzo te je očito da se u “slučaju Soudani” napravio još jedan opasan presedan u nizu koji potvrđuje ružnu sliku o općem stanju u hrvatskom nogometu.

Podsjećamo kako je navedeni igrač Dinama naknadno bio kažnjen od strane disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića nakon što ga je sudac utakmice Dinamo – Lokomotiva Tihomir Pejin propustio kazniti isključenjem zbog udaranja protivničkog igrača. Poništavanjem i te naknadne odluke ispisalo se još jedno poglavlje u nizu štetnih odluka po hrvatski nogomet.

Izvor: narod.hr