Kovač preuzeo dio odgovornosti i poručio: Spustimo tenzije

Zagreb, 07.09.2015 - Hrvatska nogometna reprezentacija vrtila se sa gostovanja iz Bakua i Osla gdje su igrali utakmice kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo protiv Azarbejdžana i Norveške. Na slici izbornik Niko Kovaè dao je izjave za medije na Meðunarodnoj zraènoj luci Zagreb. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač sa suradnicima i vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza vratilo se danas iz Norveške. U zagrebačkoj zračnoj luci dočekali su ih brojni novinari, javio je HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči gostovanja u Bakuu i Oslu iz tabora hrvatske reprezentacije najavljivali su da idu po novih šest bodova u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Vratili su se samo s bodom osvojenim protiv Azerbajdžana, dok su u Norveškoj upisali prvi poraz u ovim kvalifikacijama.

Noć je bila kratka, dugo smo sjedili i pričali, kao i obično nakon svake utakmice. Zaključak je ostao isti, kada igrate za reprezentaciju morate dati 100 posto od sebe. U suprotnom je protiv svakog protivnika teško. Norvežani su nam pokazali kako se bori za svoju reprezentaciju i državu. Mi to nismo učinili i nismo mogli biti pobjednici, rekao je izbornik Niko Kovač.

Izjavio je da preuzima odgovornost, ali i smiruje strasti. Sigurno su se naši igrači trudili, ali Norvežani su se trudili više. Atmosfera oko reprezentacije i nogometa vrlo je negativna, neprestano se kritizira sa strane i to nije poželjno, vidi se da se to zna odraziti na reprezentaciju. Rekao sam već nakon pobjede nad Norveškom 5:1 da mi se nešto ne sviđa, očito sam imao predosjećaj i dogodilo se to što se dogodilo. Sad ćemo ići u detaljnu analizu, spustit ćemo tenzije i ohladiti glave. Neke će se stvari morati poboljšati, rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su nogometaši trenutačno treći u svojoj skupini, iza Italije i Norveške, a treće mjesto vodi u dodatne kvalifikacije. Imamo dvije utakmice i moramo pokazati da ono iz Norveške nije Hrvatska, moramo navijačima pokazati bolju igru. Uvjeren sam da možemo uspjeti, koliko god bilo teško. Ne vidim razloga predati se, ali preuzimam svoj dio odgovornosti. Izvršni odbor ima pravo razgovarati o mojoj poziciji nakon dva negativna rezultata. Sve smo postavili kao i u prijašnjim utakmicama, ali ključ svega je pristup, naglasio je Kovač.

Nakon poraza u Norveškoj, predsjednik HNS-a Davor Šuker izjavio je u nedjelju za HRT da će u srijedu biti održan redoviti sastanak Izvršnog odbora na kojem će se analizirati što se sve dogodilo i raspravljati o budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.