Kovačić o finalu, SP-u, mogućem transferu: “Izborit ću se za minute, u Realu ili negdje drugdje”

Foto: fah

Mateo Kovačić pokazao se kao pravi šećer na kraju rovinjskih priprema za Svjetsko prvenstvo, piše dnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da je osjećaj fenomenalan, volio bih da sam igrao, ali to je tako. Ekipa je fenomenalna, imamo dosta širok kadar i ove smo godine svi puno igrali. To je jačina ove momčadi”

“Moram igrati, sad mi je vrijeme”
Mateo je ove sezone odigrao 36 utakmica za Real,sto je otprilike podjenak broj kao i lani,ali je skupio vise jakih derbi utakmica.

“Ja sam prvi koji bi volio biti stalno na terenu, ali došao sam jako mlad u takav klub. Moram se nositi s tim, to je moj put. Ja sam siguran da ću se izboriti, bilo tamo ili negdje drugdje, za više minuta jer moram igrati, sad mi je vrijeme.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je vec godinama smatram jednim od najvećih europskih talenata,za koji, kako pišu strani mediji, Juventus i Liverpool vec sada nude čak oko 50-ak milijuna eura.

“Ne komentiram druge klubove, pod ugovorom sam sa svojim klubom.”

Jedva je čekao da se prikljuci Vatrenima, koji su ga dočekali s tortom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već je to postala tradicija, zahvaljujem svima jer to je lijepa gesta.”

Borba za pozicije sa svojim uzorima
Ambicije su svima poznate.

“Očekivanja su, kao i svake godine, velika. Ima fenomelanih ekipa na Svjetskom prvenstvu i bit će jako teško. Mislim da imamo dobru momčad i možemo dosta toga. Treba se prvo dobro pripremiti za ove dvije prijateljske, pa pokazati da možemo i da ovo bude kruna ove generacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Mateom smo prošli i scenu s kraja finala Lige prvaka koja je oduševila Hrvatsku, kada mladi Kovačić ne slavi s ostalim Realovcima vec tješi Dejana Lovrena.

“Kad ne igraš malo je euforija drugačija. Naravno da sam bio sretan, ali vidio sam Dejana, koji je inače moj veliki prijatelj, da plače i bilo mi ga je stvarno žao. Ali jednostavno, to je nogomet, netko mora izgbuiti.”

A sada mu s ostalim prijateljima, ponajprije Modrićem i Badeljom, predstoji borba za pozicije.

“To su sve igrači koji su bili stariji od mene, gledao sam ih kao svoje uzore, s Mikijem sam igrao i u Dinamu. Ništa, borit ćemo se svi za svoje pozicije, to je sastavni dio ovog sporta.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.