Kovačić: Ovo je veliki turnir za nas i znamo kako se od nas puno očekuje

Foto: HNS

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić igra za Chelsea u Premier ligi te dobro poznaje igrače engleske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić je svjestan težine utakmice i otvaranja skupine protiv jednog od favorita natjecanja.

– Očekuje na sigurno jako teška utakmica. Znamo koliko su Englezi mladi, dobri, brzi i agresivni. Bit će teško, igraju kod kuće. Navijači od njih očekuju puno, tako da će biti teška utakmica, ali mi smo spremni na to. Ovaj tjedan smo dosta dobro radili i pripremali se. Bit će sigurno jako dobra utakmica. Suigrače iz Chelseaja vidjeti ću u nedjelju, ali svatko je na svojoj strani, bori se za svoju zemlju, rekao je.

Prednosti i nedostaci protivnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Engleska je obrambeno i napadački jako dobra, kao što smo i mi. Engleska ima odličan vezni red. Mount s kojim igram je u sjajnoj formi. Rice, također u West Hamu. Bit će teška utakmica i borba u veznom redu. Spremni smo i znamo kakva nas utakmica očekuje. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu i dat ćemo sve od sebe kao i uvijek.

Forma uoči Eura

– Na svakom treningu svaki igrač daje sve od sebe. Ovo je veliki turnir za nas i znamo da se od nas puno očekuje. Najbitnije da smo mirne glave i fokusirani na našu prvu utakmicu i da idemo po pobjedu jer to će nam biti vjetar u leđa za ostale utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Istina je da u reprezentaciji nisam dao svoje najbolje utakmice”

Kovačić je komentirao izjave stručnjaka i trenera kako u reprezentaciji nije iskoristio svoj potencijal. Rekao je kako se u Hrvatskoj svi smatraju stručnjacima za nogomet, ali jako ih je malo.

– Ne obazirem se na loše komentare. Primam dobru i lošu kritiku, ali kod nas je to dosta ružno u nekim situacijama. Istina je da u reprezentaciji nisam dao svoje najbolje utakmice. Ja sam uvijek bio u službi reprezentacije. Sigurno je da sam uvijek uz reprezentaciju i da ću dati sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je na pitanje jesu li Englezi opterećeni porazom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

– Otada je prošlo tri godine i svi smo fokusirani na novu utakmicu. Nećemo zbog toga imati psihološku prednost, naglasio je.

Kovačić je govorio i o mogućim ciljevima reprezentacije na EURU.

– Prolazak skupine bi bio uspjeh, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje. I u Rusiji smo vidjeli da se u nokaut fazi svašta može dogoditi, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.