Kraj jedne ere: Navijači Dinama pozvali igrače ‘na odgovornost’, cijela se momčad odazvala, nakon toga bilo je jasno da Petev odlazi!

Foto. fah

Aktualni prvak Hrvatske Dinamo potpuno je razočarao kako igrom tako i pristupom svoje navijače u posljednje dvije utakmice, dva susreta koje nikako nisu smjeli izgubiti ako su željeli ostati u igri s Rijekom za naslov prvaka modri su izgubili. I to kako…?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije su modri odigrali katastrofalni derbi protiv Hajduka u Maksimiru i nakon devet godina izgubili na svom terenu od najvećeg protivnika, no, Rijeka, s obzirom na remi s Istrom u Puli, nije u potpunosti iskoristila kiks Dinama. Činilo se kako još uvijek nije sve gotovo. No, onda je momčad Ivajla Peteva otišla prema Koprivnici, s imperativom pobjede i – izgubila 1:2.

Skupo plaćene Dinamove zvijezde igrale su za svaku osudu s jednim standardnim, ali ipak skromnim privoligašem s obzirom na igrački fond Dinama. Porazom u Koprivnici te pobjedom Rijeke protiv Osijeka u derbiju kola većini je postalo jasno da će prvi puta u povijesti momčad s Rujevice podići pehar prvaka, osim ukoliko se ne dogodi preokret u koji danas malo tko, uključujući i navijače Dinama, vjeruje. Osam bodova prednosti ozbiljna je prednost koju Rijeka ima ispred aktualnog prvaka, razlog više da se nakon debakla u Koprivnici razgovara o odlasku s klupe bugarskog stručnjaka Ivajla Petev, kome su samo nekoliko sati prije još jednog poraza čelnici maksimirskog diva od papira pružili punu podršku.

Legenda, a koja se vezuje uz povijest otkaza trenerima Dinama, kaže, ako čelnici spomenutog kluba izađu s ”jasnom potporom treneru” taj je već bviši. Kako nakon debakla u Koprivinici Petev nije ponudio ostavku, iako je preuzeo odgovornost, navodno su čelnici kluba odlučili reagirati te su obavijestili Peteva da više nije trener momčadi, koju bi do kraja sezone trebao voditi Romeo Jozak, kao tranzicijsko rješenje. Dinamo bi navodno u ljetnoj stanci trebao pronaći trenera koji će momčad voditi u kvalifikacijama za europske kupove. Spominje se nekoliko imena, pa i povratak bivših trenera kluba, no, o tome je za sada nezahvalno govoriti.  Jedno je sigurno, ako se ne dogodi čudo Dinamo neće ove jeseni igrati Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trener nas je sve u svlačionici pogledao u oči i rukovao se sa svima. Ne znam što mu to znači”, rekao je nakon poraza u Koprivnici Ante Ćorić, navodno je Petev već tada znao da je bivši. Međutim, to je ionako sada manje važno.

Nedavno smo pisali o odlasku Peteva, prošlo je tek tridesetak sati i dogodilo se ono što se inače događa trenerima, a posebno u Maksimiru, ako im se rezultati ne poklapaju s očekivanjima gazda.  Odlazak Peteva sasvim sigurno neće promijeniti ništa, barem ne u ovoj sezoni, s obzirom na osam bodova zaostatka teško je vjerovati da se Dinamo ove sezone može vratiti. pa čak i kad bi iz Manchester Uniteda doveli Jose Mourinha.

Zanimljivo da su se nakon poraza u Koprivnici navijači susreli s igračima, koje su pozvali na red, cijela se momčad odazvala, svi zajedno su obećali da će ”vratiti Dinamo”, što god to značilo. Ponovimo šest kola prije kraja u igri je još 18 bodova, teško je vjerovati da bi Rijeka ispustila osam bodova prednosti, bez obzira što u posljednjem kolu dolazi na Maksimir. Dinamo i Rijeka vodit će zanimljivu bitku i u Kupu, prilika je to modrima za uzvrat i utješni trofej na kraju sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.