Kramarić: Maksimalni fokus, nismo bili tako loši kako rezultat govori

Neuruppin, 16.06.2024 - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije u kampu u Neuruppinu tijekom Europskog nogometnog prvenstvua EURO 2024. Na slici Tomislav Pacak, Andrej Kramarić, Lovro Majer. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Nakon neočekivano teškog poraza od Španjolske (0:3) na otvaranju Europskog nogometnog prvenstva, hrvatsku reprezentaciju za dva dana očekuje dvoboj drugog kola skupine B protiv Albanije. Utakmica se igra u srijedu u 15 sati u Hamburgu. Na današnjem druženju s novinarima uoči sraza protiv Albanije bili su Andrej Kramarić i Lovro Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreja Kramarića upitali su što misli koliko bodova treba za drugi krug.

– Nisam o tome razmišljao, niti imamo vremena o tome razmišljati. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija, tražimo pobjedu, kratko i jasno, bez toga ne moramo ništa drugo računati. Tri boda iz ove utakmice su ono što se od nas očekuje. Maksmalno smo fokusirani na Albaniju, rekao je Kramarić.

O situaciji s Petkovićem i izvođenju jedanaesterca

– Ta je priča završila, izbornik je rekao što je mislio. Nije ni prvi ni zadnji put, ne treba o tome previše pričati niti što dodati, rekao je Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Španjolska je završena priča, idemo dalje”

Koliko su igrači međusobno pričali nakon Španjolske?

– Pričali smo, naravno. Ne bih rekao da je bilo loše kao što je rezultat pokazao, nije to tako kritično izgledalo kako se piše. To je nogomet, ide se dalje, ta tema nas više ne zanima. Fokus je na drugoj utakmici. Znamo što je ispred nas, gas do daske, pobijediti, neka ovaj put bude više sreće, da uzmemo tri boda i gledamo naprijed, rekao je Kramarić.
O navijačima u Njemačkoj

– Lijepo je, za mene je ostvarenje sna igrati pred toliko naših ljudi na tako velikom natjecanju. Naježio sam se tijekom himne. Igrati ovakve utakmice je san svakog od nas. Ono što možemo obećati je da ćemo dati sve od sebe do kraja, da ćemo pokušati pobijediti u ove dvije utakmice i proći grupu, rekao je Majer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I dalje ima smijeha u svlačionici”

Nakon poraza od Španjolaca, slijedi Albaniija.

– Albanija je jako dobra ekipa, ima dobrih pojedinaca ali naglasak je na ekipi. Jako su motivirani i gladni uspjeha, ali ako ćemo mi biti pravi protiv njih i protiv Italije, možemo proći dalje, rekao je Majer.

Kakvo je stanje u svlačionici nakon poraza? Je li se što promijenilo, ima li manje smijeha ili je kao do sada?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih rekao da se puno toga promijenilo, naravno da smo bili tužni, ljuti i razočarani nakon utakmice, ali to je sastavni dio nogometa. Za nas je to završena priča, ima i dalje i smijeha, fokusirani smo na Albaniju, znamo što nam je činiti, dobra je atmosfera. Igra nam pobjeda i moramo dati sve da ostvarimo taj cilj, rekao je Majer.

Na utakmici sa Španjolskom činilo se da nedostaje energije?

– Da imam odgovor na to pitanje bilo bi vjerojatno drugačije na terenu. Je li nas emotivno potrošila navijačka energija, ne znam, ali kao što sam rekao, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Sada slijedi druga utakmica, mislim da će biti drugačija energija na terenu, kaže Kramarić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.