Petković se ispričao igračima zbog promašenog jedanaesterca, ali odluku nije sam donio

petković
Foto: fah

Bruno Petković srušen je u 77. minuti utakmice Hrvatske i Španjolske. Izborio je jedanaesterac, koji je na kraju sam i pucao. Unai Simon pročitao je i obranio njegov udarac, a Petković je koju sekundu potom postigao gol koji je pak bio poništen zbog preuranjenog utrčavanja Ivana Perišića u kazneni prostor. Zbog svega je na sastanku reprezentacije preuzeo odgovornost. Istupio je pred suigrače i rekao da je on kriv te se ispričao zbog promašaja, pišu mediji. Tako da nema nikakve napetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić javno je rekao kako je poznata hijerarhija izvođača jedanaesteraca te se otkrilo da je Petković tek peti u tom redu. S obzirom na igrače koji jesu i koji nisu bili na terenu u tom trenutku, bio je treći koji je, tvrdi Dalić, trebao pucati.

> Dalić zahvalio navijačima, govorio o Petkovićevom jedanaestercu, Perišiću…

“Jedanaesterce pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati jer je pravilo da igrač koji je iznudio jedanaesterac ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati jedanaesterac. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer”, bio je istaknuo Dalić.

Sada se doznalo da Petković nije uzeo loptu u svoje ruke jer je tako sam bio odlučio i bez da je poštivao zadanu hijerarhiju. Nego je pitao Perišića može li izvesti najstrožu kaznu koju je i sam izborio, a Perišić mu je to i dozvolio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.