Kramarić u subotu može zaigrati za Leicester

Hrvatski nogometni reprezentativac Andrej Kramarić dobio je radnu dozvolu i moći će debitirati u dresu Leicester Cityja već u subotnjem prvenstvenom srazu sa Stoke Cityjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak poslijepodne konačno je finaliziran prijelaz Andreja Kramarića iz Rijeke u Leicester City, nakon što je 23-godišnjem napadaču hrvatske nogometne reprezentacije odobrena radna dozvola, što njegovom novom treneru Nigelu Pearsonu omogućuje da ga ubaci u postavu već na subotnjem prvenstvenom dvoboju u kojem će Leicester ugostiti Stoke City.

“Andreja smo promatrali kroz dugo vremensko razdoblje i znali smo da potpisujemo igrača koji nam može biti od velike pomoći. On je iznimno talentiran mladi nogometaš i oduševljen sam što smo dovršili njegov prijelaz. On je veliki dobitak za naš klub”, izjavio je menadžer Leicestera Nigel Pearson u priopćenju na službenom internetskom portalu kluba (www.lcfc.com).

Momčad Leicester Cityja je u dosadašnjem 21 kolu Premier lige postigla svega 20 pogodaka i ima jedan od najneefikasnijih napada u najkvalitetnijem razredu engleskog klupskog nogometa. Stoga nije čudo što puno očekuju od igrača koji je u ovoj sezoni, do prijelaza u Leicester, postigao 28 pogodaka u dresu Rijeke i hrvatske reprezentacije i za kojeg su bili spremni platiti čak devet milijuna funti samo na ime odštete, čime je Kramarić postao najskuplje plaćeni igrač u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester City se sa 17 bodova iz 21 utakmice nalazi na začelju ljestvice Premier lige, ali ga od zone spasa dijele samo tri boda. Raspoloženje u klubu i oko njega popravili su rezultati u posljednje četiri utakmic u svim natjecanjima, u kojima su “lisice” ostale neporažene. U posljednja tri ligaška kola Leicester je prvo odnio sva tri boda s gostovanja kod Hull Cityja (1-0), potom remizirao kod Liverpoola (2-2) te prošle subote kod kuće pobijedio Aston Villu (1-0).

Kao i svakom radniku koji dolazi iz Hrvatske, Kramariću je morala biti odobrena radna dozvola jer je Velika Britanija uvela ograničenje na ulazak radne snage iz Hrvatske, a do radne dozvole u pravilu se lakše dolazi ako se radi o deficitarnom kadru. S obzirom na gol razliku u Leicesteru, nogometaš kao što je Kramarić očito je deficitaran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.