Kranjčar: Treba odati priznanje Ivanu Perišiću, čak i ako je došao iz sebičnih razloga

niko kranjčar
Foto: fah

Nogometna sezona tek je počela a situacija u hrvatskim klubovima već je itekako zanimljiva na što se osvrnuo proslavljeni bivši nogometaš Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnji kapetan Dinama i zvijezda Hajduka komentirao je sjajnu 3:0 pobjedu nad Qarabagom u play-offu Lige prvaka čime su si već nakon prve utakmice na Maksimiru praktički osigurali nastup u elitnom europskom klupskom natjecanju. Naglasio je kako je ovo fantastičan rezultat za Modre.

“Ovo je hrvatski nogomet zaslužio, Dinamo pogotovo. Oni već tradicionalno u Europi jedini podižu naš koeficijent. I bitno je da tako nastavimo. Utakmica je bila otvorena, s puno šansi na obje strane. Dinamo ih je iskoristio, a Qarabag nije. Prema najavama bilo je evidentno da su Azeri vrhunska momčad koja može svima stvoriti probleme”, rekao je Kranjčar.

Dodao je kako se moglo očekivati da utakmica u Zagrebu neće biti jednostavna. “Dinamo je pokazao da je ozbiljna europska momčad i naš najveći klub, ali nikako im ne možemo čestitati na prolasku zbog količine šansi koje Qarabag stvara”, kazao je sin pokojne trenerske legende Zlatka Cice Kranjčara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajan posao na Maksimiru

Osvrnuo se i na prijelazni rok u kojemu je Dinamo napravio sjajan posao vraćanjem Marka Pjace iz Rijeke te dovođenjem Marokanca Ryana Mmaeeea. Taj posao odradio je Kranjčarov kum, sportski direktor Marko Marić.

“Najveći je dobitak Dinama u ovom prijelaznom roku ostanak Martina Baturine Petra Sučića te Brune Petkovića, koji je sigurno ključan igrač. Njegova prisutnost dodaje novu dimenziju ovoj momčadi. Baturina je u drugom poluvremenu imao fantastičnih 20 minuta, šteta što to nije okrunio golom”, rekao je.

Priznao je da ga je oduševio povratak Marka Pjace jer smatra da će on puno toga donijeti Modrima. “Dinamova sportska politika na jako je visokoj razini, a nadam se da će moj prijatelj, sportski direktor Marić imati još koji as u rukavu. Smatram da će Mmaee postati najbolji stoper u klubu”, istaknuo je za Večernji TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Hajduku i Perišiću

Naglasio je da, ostane li momčad na okupu, “Dinamo može napraviti ozbiljan rezultat u Ligi prvaka”. “Ako eventualno ispadnu u Europsku ligu, u nokaut-fazu, dokazali su kroz godine da su ozbiljna europska momčad. Za vrhunsku europsku momčad ipak im nedostaju kotačić-dva, pa i iskustvo. Ono je, primjerice, bilo vidljivo protiv Qarabaga, kada ti ne ide, kada ti suparnik stvara šanse, a ti se dižeš”, dodao je.

Veliku borbu, osim u Europi, Dinamo bi mogao voditi i u domaćem prvenstvu u kojem je do sad pokazao sjajnu igru, dok je Hajduk pokazao dosta problema u igri te već napravio kiks remijem protiv Lokomotive. Tvrdi kako je jako rano za reći da će se Dinamo “prošetati” do nove titule, ali prema svemu sudeći tako izgleda.

“Bilo bi veliko iznenađenje da ne uzme naslov bez problema. Žao mi je što je Hajduk u velikim problemima, ali daleko sam od Splita i ne znam što se točno dogodilo pa mi je teško komentirati. No, treba odati priznanje Ivanu Perišiću, čak i ako je došao iz sebičnih razloga. Njegov dolazak izazvao je novi val euforije. On je pravo bogatstvo za našu ligu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.