Kranjčar: Ne moramo se bojati za budućnost. Ako pogledaš, imamo temelje

niko kranjčar
Foto: fah

Hrvatska nogometna eprezentacija remijem s Italijom spustila je šanse za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva na minimum. Nastupe Hrvatske u Njemačkoj komentirao je u podcastu radija Bravo bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je Josip Šutalo transferom u Ajax nažalost napravio korak unatrag u karijeri. Po svemu što smo gledali, nije imao sigurnost kao u Dinamu. Nije niti došao u evidentnoj formi na Euro. I onda isto tako i Borna Sosa, koji je iz Stuttgarta, iz komforne zone gdje je bio standardan, otišao se dokazivati u Ajax.

Ja te odluke ne razumijem, ali nije na meni da ih razumijem. To su dečki koji donose odluke najbolje za njihove karijere i smatraju da je to za njih najbolje. Izborniku je bilo jako teško reći “OK, ovo su moja dva stopera” jer Joško Gvardiol pod navodnicima igra lijevog beka. Po meni u Manchester Cityju igra sve osim lijevog beka, ali na papiru to je. Marina Pongračića i Martina Erlića u Serie A nisam pratio, pa ne mogu reći.”

Kranjčar: Tim dečkima je najteže

“Baturina, Sučić, Majer na momente bljesnu, ali nemaju konstantu. U ovom trenutku bolja rješenja nemaš. Tomo Ivković na HRT-u je predivno rekao da je Dalić razmišljao kao otac i neka je. I neka je pao iz svojih uvjerenja zbog trojice nogometaša koji će zauvijek ostati upisani u povijest hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi koji smo živjeli tu reprezentaciju, koji smo odrasli u njoj, znamo što dečki sada prolaze. Tri medalje u šest godina. Luki je to hoćemo li ispasti u grupi ili u osmini trebalo biti svejedno. A njegove suze ipak sve govore. Tim dečkima je najteže. Htjeli su najviše što su mogli, ali nogomet nije takav da ćeš trkom u 90 minuta pobijediti. Tu je bitna tehnika, taktika i sve to kad se spoji”, dodao je.

“Otišli su Raketa, Mandžo, Čarli, Vrsaljko, Lovren. Ako gledamo Luku, Broza, Periju… Ide prema kraju, ali mislim da je njihova uloga bitna u ovoj reprezentaciji. Doći će netko novi, ali netko mu treba prenijeti znanja i strast igranja za reprezentaciju. Ne moramo se bojati za budućnost. Ako pogledaš, imamo temelje”, smatra Kranjčar.

Treba li Zlatko Dalić ostati izbornik?

“Ja sam jedan od rijetkih koji je protiv Lige nacija i prijateljskih, mislim da donosi dodatno emotivno opterećenje koje je bespotrebno. To je predivno, kada osvojiš medalju, ali crpi te to sve. Ima toliko utakmica u sezoni da netko u UEFA-i mora početi razmišljati o zdravlju nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj turnir dodao je da naši mediji nemaju razumijevanja jer mi smo u apsurdnoj situaciji gdje razmišljamo je li izbornik dobar ili ne, a očekujemo medalje. Može se nekom sviđati ili ne, imati mišljenje ovako ili onako, ali čovjek je zadužio Hrvatsku. Želi li ostati x ili y godina, neka ostane… Ako se ide u tom smjeru, bitno je to artikulirati i pripremiti se za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”; zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.