Kratka analiza: Bez obzira na ozljede Hrvatska dovoljno moćna za pobjedu protiv Ukrajine

Foto: fah

Za nekoliko dana hrvatska nogometna reprezentacija igra kvalifikacijsku utakmicu protiv Ukrajine, publika se nakon višemjesečnih sankcija vraća na tribine, a Vatreni nisu u kompletnom sastavu. Doista šteta, ali ne i razlog za uzbunu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kartona utakmicu će propustiti sjajni igrač Intera Ivan Perišić, neće biti Dejana Lovrena, zbog ozljede otpao je pouzdani stoper Vedran Ćorluka. Neće biti ni desnog bočnog Šime Vrsaljka, sve bolji igrač Atletica izgubljen je na barem mjesec dana. Kako javljaju pojedini hrvatski mediji male su šanse da za igru bude spreman još jedan oslonac hrvatske obrane, Domagoj Vida, iako kad je Vida u pitanju izbornik Ante Čačić ne gubi nadu.

Naime, na današnje okupljanje reprezentacije Domagoj Vida došao je s natečenom nogom, neizvjestan je njegov nastup protiv Ukrajine u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, s obzirom kako nema Lovrena i Ćorluke ne čudi zabrinutost koja vlada u reprezentaciju, uz, dakako, pozitivnu atmosferu i uvjerenje da je Hrvatska i bez nekolicine standardnih prvotimaca dovoljno moćna reprezentacija za pobjedu protiv Ukrajine. Modrić, Rakitić, Kalinić, Pjaca, Mandžukić, Kovačić…, igrači su koji igraju vrlo dobro u velikim europskim klubovima. Kad smo kod obrane Tin Jedvaj je dokazao na Euru prošle godine, protiv Španjolske, da može odigrati odlično na poziciji stopera. Međutim, Hrvatskoj, nažalost, ne nedostaje ”samo” jedan stoper već tri.

Glede Vide, Domagoj se ozlijedio u petak na utakmici protiv Černomoreca. Izbornik Ante Čačić, kako smo spomenuli, ne gubi nadu. Pobjeda protiv Ukrajine, naravno, u ovom trenutku nije imperativ, još uvijek nije, no, s obzirom na način kvalifikacija i na sustav natjecanja poraz bi dobro uzdrmao jako dobre temelje na kojima trenutno počivaju šanse hrvatske nogometne reprezentacije. Srećom, o porazu nitko ne govori, ali nitko i ne govori o ”nekakvoj šetnji” protiv Ukrajine, što je dobro. Ukrajina se ne smije podcijeniti, inače bi nam se moglo dogoditi isto ono što nam se dogodilo, također protiv Ukrajine, prije osam godina u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi. Hrvatska je stvarala prigode, pogađala vratnice, Ukrajina nije pala i prošla je skupinu. Slaven Bilić po prvi put nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače na desnom boku umjesto Vrsaljka trebao bi zaigrati već spomenuti Tin Jedvaj, iako neki sve glasnije zazivaju povratak Darija Srne, bivše se kapetan otvorenim pismom prošle godine oprostio od Vatrenih. Izbornik Ante Čačić tvrdi da je Srna otišao prerano, o čemu će se razgovarati nakon Ukrajine i prijateljske utakmice s Estonijom u Talinu. Na lijevom bi boku mogao zaigrati Josip Pivarić, dok bi stoperski park trebao sačinjavati tandem Matej Mitrović i Marko Lešković, koji su ne tako davno zajedno igrali u vodećoj momčadi HNL-a – Rijeci.  Utakmica protiv Ukrajine su približava, petak je tu, pred vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.