Sve kreće 10. travnja u Beogradu: ABA liga potvrdila termine finalnih utakmica Cedevite i Crvene zvezde

Foto: fah

Košarkaši Cedevite i Crvene zvezde, koji će se ove godine boriti za naslov pobjednika regionalne ABA lige, u srijedu su dobili potvrdu termina utakmica finalne serije koja će 10. travnja započeti u Beogradu, gdje bi mogla i završiti 16. travnja, ako će o osvajaču trofeja odlučivati peta utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao najbolja momčad osnovnog dijela prvenstva, Crvena zvezda je dobila pravo domaćinstva u prve dvije utakmice, kao i u petom dvoboju finalne serije, ako do tada nijedan klub ne uspije ostvariti tri pobjede. Prva utakmica u Beogradu bit će odigrana u ponedjeljak, 10. travnja, s početkom u 19 sati, a druga samo dan poslije, s početkom u 18.30 sati.

Cedevita će biti domaćin u trećoj utakmici koja će biti odigrana u četvrtak, 13. travnja, s početkom u 19 sati. Bude li potrebno, dan poslije u petak, 14. travnja, također u zagrebačkom Domu sportova, od 19 sati će biti odigrana i četvrta utakmica.

Ako će nakon tog dvoboja ukupan rezultat biti 2-2 u pobjedama, o prvaku ABA lige odlučivat će se na Uskrs, 16. travnja u Beogradu, s početkom u 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije sezone naslov je osvajala Crvena zvezda pobijedivši 2015. godine u četiri utakmice finalne serije Cedevitu, a prošle godine je u tri utakmice svladala Mega Leks. Cedevita je u osnovnom dijelu sezone izgubila oba dvoboja s Crvenom zvezdom. U 2. kolu u Beogradu je bilo 88-64, a u Zagrebu u 15. kolu 91-95 za Beograđane.

Prije početka finalne serije ABA lige Crvenu zvezdu u petak, 7. travnja, očekuje gostovanje u Istanbulu kod Darušafake u utakmici posljednjeg kola osnovnog dijela Eurolige, koja će pobjedničkoj momčadi donijeti plasman u četvrtfinale doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.