Kreće Vatrena euforija: Gdje će Hrvati u domovini i dijaspori moći bodriti Hrvatsku, Slavonci ponovno zakinuti…

Foto: hns

Hrvatska nogometna reprezentacija ove će subote od 21 sat u Kalinjingradu istrčati protiv Nigerije. Bit će to prva utakmica Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Inače, nakon Nigerije izabranike Zlatka Dalića očekuju jaki Argentinci te Islanđani.  Naime, druga utakmica Vatrenih na rasporedu je 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, a treća  26. lipnja u Rostovu na Donu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim informacijama prema Rusiji bi trebalo krenuti oko 3 000 hrvatskih navijača, naravno, neki su već tamo,  ostali će stići na dan utakmice. Ako Hrvatska krene s pobjedom u turnir očekuje se da će se hrvatska navijačka kolonija u Rusiji samo povećavati. Pobjeda na startu protiv Nigerije dovoljna je da zapali navijačku euforiju u našoj zemlji.

Oni koji neće biti te sreće, niti će imati mogućnosti otići na SP kako bi uživo gledali Vatrene moći će u igri hrvatske reprezentacije uživati u domovini te izvan nje. Naime,  navijački punktovi u nekoliko su hrvatskih gradova. Dakako, Fan zona u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića, otvara se u organizaciji udruga “Budi ponosan”, HNS i Ruska Federacija.

Na drugoj strani naše zemlje, u Splitu, navijači će moći pratiti Vatrene u  Fan zoni na Strossmayerovom trgu (Đardin), organizator je Damir Karaman. Karaman je, podsjetimo, dobio financijsku potporu od ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Anvara Azimova, koji je pokrovitelj i zagrebačke Fan zone i koji uz svoju Rusiju kako kaže navija za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Vatrenih doći će na svoje i u Rijeci, naime, hrvatsku nogometnu reprezentaciju će navijači moći pratiti na Gatu Karoline Riječke. U tom dijelu grada trebao bi biti postavljen veliki video zid. Nadalje, Opatiji, kod Male Ljetne pozornice, bit će postavljeno veliko platno.

Nažalost, Slavonci nisu te sreće kao ostatak Hrvatske. Naime, Hrvati u Đakovu će svoju reprezentaciju moći bodriti tek u svojim kućama, zbog čega nisu presretni, Fan zone ili video zida neće biti u ovom prekrasnom slavonskom gradu poznatom po predivnoj katedrali, hrabrim braniteljima i đakovačkim vezovima. Nekoliko dana prije početka Svjetskog prvenstva ugostitelji u Đakovu su dobili obavijest da na snagu stupa “zakon o buci” zbog kojeg neće smjeti na terase iznositi televizore i platna. Dakle, Slavonci su i ponovno ostali kraćih rukava.

Hrvatska dijaspora,  Hrvati izvan domovine, moći će svoju reprezentaciju pratiti na adekvatan način. Primjerice, fan zone postavljene su u Ljubuškom i Orašju. Veliki broj Hrvata živi u Njemačkoj, poglavito Bavarskoj, tako će Hrvati koji žive u Münchenu Vatrene moći organizirano pratiti u Fan zoni  na 25 000 m2. Nije to sve, naime, organizirani su i razni sadržaji za posjetitelje. Uglavnom, trebalo bi biti sadržajno i zanimljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez također već tradicionalno ima Fan zonu u glavnom gradu države u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo. Tako će hrvatski navijači u Moskvi moći bodriti Vatrene u Parku kulture, koji se nalazi u samom središtu ruske metropole.  Prema mnogima radi se o jednom od najljepših parkova svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.