Kristian Pilipović tri godine čekao je na debi za Hrvatsku: Izbornik mi je rekao da sam lud

Foto: snimka zaslona

Vratar Kristian Pilipović debitirat će u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima na dvoboju protiv Danske u drugoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jučerašnjim danom 27-godišnji vratar stekao je pravo nastupa za Hrvatsku nakon što je prije branio za Austriju.

Od iduće sezone igrat će za Wislu Plock, a trenutačno je član Kadetten Schaffhausena.

Tamo je došao iz Nexea gdje mu je trener bio izbornik Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imam pozitivnu tremu, uzbuđen sam, dugo sam čekao ovaj trenutak, rekao je Pilipović, a onda se prisjetio jednog razgovora s izbornikom.

– Prije tri, četiri godine sam došao izborniku Horvatu i rekao mu da ne želim više igrati za Austriju, već za Hrvatsku i da vjerujem da će on jednog dana biti izbornik i da ćemo jednog dana zajedno nastupati. Meni je izbornik čak rekao da sam lud, ali ja sam imao tu želju i, eto, došao je taj dan i stvarno sam presretan. Bilo je dugo tri godine, gledaš velika natjecanja i patiš što ne igraš, ali došao je taj dan, rekao je Pilipović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.