Kritike i uvrede na račun Ivana Rakitića: Dio navijača Barcelone kratkog pamćenja…

rakitić
Foto: fah

Nogometaši Barcelone pobjedom u gostima protiv PSV-a 2:1 u Eindhovenu osigurali su prvo mjesto u grupi B Lige prvaka te su izborili osminu finala. Utakmicu u Eindhovenu za Barcu odigrao je hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, koji je veliku većinu utakmica u dresu katalonskog kluba ove sezone igrao na visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitića je trener stavio u prvu momčad iako je hrvatski nogometaš prije vremena okončao rehabilitaciju uzrokovanu istegnućem tetive desnog koljena. Naime, Rakitić je istegnuo tetivu na utakmici Lige nacija Hrvatska – Španjolska 3:2 u Maksimiru. Bilo je to prije dva tjedna.

Iako je Rakitić igrao, a da nije bio potpuno opravljen, iako je većinu utakmica za Barcu ove sezone, kako smo rekli, odigrao više nego dobro, dio navijača Barce navodno je nezadovoljan, barem ako je vjerovati društvenim mrežama, na kojima se doista može naći svašta. Tako su neki navijači Barcelone čak i vrijeđali hrvatskog reprezentativca riječima koje i nisu za objavu.

“Treba ga potjerati među pričuve”, pisali su neki ”kulturniji”, uz dodatak kako je Rakitić, koji je s obzirom na sve i pobjedu Barce bio solidan, ”Rakitić je igrao očajno.” Dio navijača Barcelone nije zadovoljan čak i kad njihov klub pobjeđuje. ”Igrao je poput go*na”, netko s ”dobrim kućnim odgojem” napisao je o Raketi. Nažalost, bilo je i onih koji su najavili da će se radovati ako se hrvatski veznjak ponovno ozljedi. Ukratko, degutantno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzo  zaboravljaju sve što je ove i prošlih sezona Rakitić dao za ”ponos Katalonije” kao jedan od najstandardnijih igrača aktualnog prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.