Kriza u Barceloni: Na kome to Ronald Koeman pokazuje mišiće?

Foto: fah

I dok je Barcelona u krizi, neki bi rekli još uvijek u rasulu poslije povijesnog debakla u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna, ali i nakon zahtjeva najboljeg igrača Lionela Messija za odlaskom, novi trener Ronald Koeman odlučio je pokazati mišiće pred novu sezonu te pokušava vratiti momčad u život, ali i sebi izgraditi autoritet u novom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koji način?

Nogometna sudbina Lionela Messija trebala bi biti poznata u idućih nekoliko dana, no, danas se ne čini toliko izvjesnim da će Argentinac napustiti klub kao što se to činilo donedavno. Poslije prve runde pregovora između oca Lionela Messija Jorgea s jedne i čelnika Barce, predvođenih Bartomeuom, s druge strane jasno je da obje strane zasad ne misle popustiti. To, naravno, Messiju ne ide u prilog, tim prije što stranu Barcelone drži i La Liga. I dok je sudbina Messija neizvjesna glede budućnosti na Nou Campu njegovi još uvijek suigrači pokušavaju svoje obveze pod budnim okom Koemana izvršiti na najbolji mogući način s obzirom na situaciju.

Prema pisanju španjolskih medija šef stručnog stožera Ronald Koeman nametnuo je žestoki ritam i uveo neke novine. Naime, Nizozemac pokušava uvesti čvrstu disciplinu u momčad, a koja je poljuljana poslije posljednjih događaja te je tako zapovijedio da svi nogometaši u trening bazu moraju doći sat prije početka treninga. Ovo je pravilo, podsjetimo, bilo na snazi za vrijeme Pepa Guardiole, danas trenera Manchester Cityja, kluba u kojem bi Messi vrlo rado nastavio karijeru. Međutim, Valverde i Setien nisu tome puno pridavali pažnje te je, kako pišu španjolski mediji, i to jedan od razloga pogoršanja discipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, svi ovi pokušaju novog trenera Barce, koji se odrekao hrvatskog reprezentativca Ivana Raitića, a ni s Messijem se poslije sastanka nije rastao na najbolji mogući način budući kako Argentincu nije po volji činjenica da se Nizozemac odrekao i Luisa Suareza, neće značiti ni koliko lanjski snijeg ako neće biti rezultata. A ako Messi ipak ostane, a on je za trenera želio Xavija, bit će zanimljivo vidjeti kakva će to ”kohabitacija” u svlačionici biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.