Krošelj: Neopisivo sam sretan zbog ove pobjede

Sa 11 bodova iz pet domaćih utakmica, nakon pobjede 2-1 u produžetku nad Dinamom iz Rige, hokejaši Medveščaka najbolja su momčad Zapadne konferencije KHL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne gledaš na ljestvicu u ovo doba godine. Zadovoljni smo rezultatima, ali sad još uvijek gradimo momčad. Lijepo je pobjeđivati i osvajati bodove te dobro otvoriti sezonu”, rekao je trener Medveščaka Gordie Dwyer.

Za četvrtu pobjedu u nizu najveće zasluge idu posebnim dijelovima momčadi, vrataru Gašperu Krošelju i igračima koji su bili na ledu kad je Medveščak napadao s igračem više i branio se s igračem ili dva manje.

“Dva pogotka s igračem više su bila vrlo značajna. Općetino, naše posebne jedinice su odigrale značajnu ulogu u ovoj pobjedi. Odlično smo se branili s igračem manje, vratar je bio vrlo siguran. U ovakvim, neizvjesnim utakmicama posebne jedinice su jako važan faktor”, istaknuo je trener Dwyer koji je za ovu utakmicu odlučio dati priliku slovenskom vrataru Gašperu Krošelju, koju je ovaj odlično iskoristio obranivši 21 od 22 udarca hokejaša Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Lijepo se vratiti pred domaće ljude nakon četiri godine. Neopisivo sam sretan zbog ove pobjede. Cijela je momčad radila za nju. Znali smo da će biti teško nakon teškog tjedna. Mogu samo zahvaliti navijačima što su bili toliko glasni u svojoj podršci i suigračima koji su se bacali na pak, što mi je bilo od velike pomoći”, rekao je Gašper Krošelj kojeg su navijači proglasili igračem utakmice.

“Drago mi je zbog toga. Ja sam samo dao sve od sebe. Nadam se da će biti još nagrada”, dodao je Krošelj koji bi ovakvim predstavama mogao postati miljenik Medveščakovih navijača kao što je nekoć bio i njegov sunarodnjak Robert Kristan koji u “brlogu” uživa status legende.

Pobjednički pogodak u drugoj minuti produžetka postigao je sjajni asistent Marek Kvapil. No, kad mu se otvorila prilika, Kvapil je uspio ono što suigrači nisu mogli učiniti – svladati vratara Dinama. Zanimljivo je što Medveščak u prve četiri utakmice nijedan pogodak nije postigao s igračem više, a protiv Latvijaca su oba pala u situacijama kad je domaća momčad imala brojčanu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za prvi smo se pogodak morali jako truditi. Drugi je bio već plod njihovog umora i naših dobrih dodavanja. Nisu se mogli tako dobro braniti s tri igrača pa je bilo više vremena i više prostora”, izjavio je odlični češki hokejaš.

Nakon pet domaćih utakmica ‘medvjedima’ slijedi gostujuća turneja od tri dvoboja koju će u nedjelju započeti u Bratislavi protiv Slovana. Od svih gostovanja, tamo će zasigurno imati najglasniju podršku.

“Dobro je vrijeme za otići na gostovanja. Imamo dobre rezultate, dobro smo igrali kod kuće. Znamo da će na gostovanjima biti teže. No, ovo nam je prilika da pokažemo kakva smo momčad u takvoj situaciji i da još više izgradimo identitet, pokažemo kakva momčad želimo biti. Veselim se tom izazovu”, zaključio je trener Dwyer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak je poveo u 28. minuti, kad je Stefano Giliati u gužvi ispred Erikssona uspio ugurati pak u mrežu Latvijaca za prvi Medveščakov gol s igračem više u ovoj sezoni. Brojčana prednost na ledu i dalje je boljka ‘medvjeda’, ali je u ovoj utakmici odlično funcionirala obrana kad su gosti imali jednog, a čak i dva igrača više. Prva polovica posljednje trećine potpuno je pripala Medveščaku. Nošeni glasnom podrškom s tribina ‘medvjedi’ su jurišali na gol Dinama, ali nikako nisu uspjevali provući pak pokraj odličnog vratara Erikssona.

U jeku Medveščakovih napada sjevnula je kontra gostujuće momčadi koju je u 52. minuti izjednačujućim pogotkom završio Andris Džerinš. Mreže se do isteka 60. minute nisu zatresle pa je po treći put ove sezone gostujuća momčad iz Doma sportova odnijela barem jedan bod. Na njemu su i ostali. U drugoj minuti produžetka situaciju s igračem više, “četiri na tri” iskoristio je Marek Kvapil i donio drugi bod koji su Medveščak gurnuli na vrh Zapadne konferencije KHL-a.

Nakon pet domaćih utakmica iz kojih su od maksimalnih 15 osvojili 11 bodova, zagrebačkim oklopnicima slijedi niz od tri gostovanja koja će započeti u nedjelju, 6. rujna, u Bratislavi protiv Slovana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.